joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autostrada Soarelui intră în reparaţii

Autostrada Soarelui intră de luni în reparaţii pe tronsonul betonat, cuprins între Bucureşti şi Fundulea. Lucrările vor dura doi ani şi vor costa 20 de milioane de euro, scrie Adevărul.

Conform contractului, lucrările nu se pot desfăşura pe durata sezonului estival, când turiştii sunt în drum spre mare. Iar în sezonul rece, dacă ninge abundent, autostrada poate fi închisă. În primă fază, lucrările vor începe luni dimineaţă, de la km 21, pe tronsonul până la km 27.

 

În ultimii doi ani, Autostrada Soarelui a dat mari bătăi de cap şi şoferilor şi autorităţilor, cel puţin această bucată care este din plăci de beton care s-au ridicat şi au îngreunat. Inaugurată în 2004 de către premierul Adrian Năstase şi ministrul Transporturilor de la acea dată, Miron Mitrea, Autostrada Soarelui, tronsonul Bucureşti-Fundulea, a ajuns o bombă cu ceas pentru şoferi. Gropile din carosabil, peticirile dese şi de mântuială au transformat acest drum într-un adevărat pericol pentru participanţii la trafic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La 15 ani de când s-a tăiat panglica, cel puţin până la kilometrul 40, prima bandă a Autostrăzii Soarelui arată ca după bombardament. Este plină de gropi adânci de 5-6 centimetri, dar şi de şanţuri, unele lungi şi de peste 1 metru. Sunt un adevărat pericol pentru şoferi, ţinând cont de regimul de viteză şi traficul intens desfăşurat zilnic pe acest tronson.

Politica