Liderul ALDE Dolj, propus ministru al Energiei

Liderul ALDE Dolj, propus ministru al Energiei

Deputatul Ion Cupă a fost propus, de premierul Viorica Dăncilă, pentru a prelua Ministerul Energiei.
Preşedinte al ALDE Dolj şi vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, Ion Cupă a afirmat: „Am acceptat propunerea de a prelua portofoliul Energiei pentru a onora în continuare mandatul politic primit de la cetățeni în 2016, acela de a contribui la buna guvernare și la stabilitatea țării”.
Reprezentanţii ALDE Dolj susţin că în timpul guvernării cu PSD „s-au înregistrat progrese mari, atât în direcția dezvoltării economice a țării cât și în cea a creșterii veniturilor populației” şi că nu există o alternativă validă la actualul program de guvernare.
„Am o obligație majoră față de doljenii care au votat pentru mine în 2016 și față de toți românii care au investit încrederea lor în PSD-ALDE. Sunt un om al rațiunii, echilibrului și al faptelor. Domeniul energiei este unul vital pentru dezvoltarea economică și socialp a României. Acest domeniu are nevoie de stabilitate și de investiții inteligente care să aducă avantaje competitive pentru România. Cred că pot contribui la atingerea acestor obiective. Din aceste considerente am acceptat propunerea doamnei premier Dancilă de a prelua portofoliul Energiei”, a precizat deputatul Ion Cupă, menţionând că va prezenta opiniei publice proiectele sale de politici publice în domeniu imediat după derularea procedurilor constituţionale privind validarea preluării mandatului de ministru.