Olteni acuzaţi că au vândut ilegal mobilier urban către primării

Olteni acuzaţi că au vândut ilegal mobilier urban către primării

Doi olteni sunt acuzaţi de evaziune fiscală, după ce ar fi vândut fără documente, sau doar „pe hârtie” mobilier urban către primării. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fac în această dimineaţă 13 percheziții pe raza județelor Olt și Teleorman, la domiciliile celor doi și la sediile sociale ale unor persoane juridice.

În fapt, în perioada 2010 – 2016, doi bărbați, de 21 și de 52 de ani, ambii din orașul Drăgănești – Olt, fiind administratori la mai multe societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidențele contabile ale acestora facturi fiscale de achiziții mărfuri, care nu aveau la bază operaţiuni reale. Totodată, aceștia nu ar fi evidenţiat în documentele contabile veniturile obţinute în totalitate. Prin această modalitate, cei doi ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de aproximativ 1.500.000 de lei”, conform IPJ Olt.

6 persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.