vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM. Vine frigul la jumătatea lui septembrie

Meteorologii anunță că, doar în această săptămână ne vom mai bucura de maxime de 28 de grade, pentru că de la jumătatea lunii vine frigul. Un val de aer rece ajunge în ţara noastră săptămâna viitoare. Vremea intră într-un proces de răcire, dar apropiat de normalul perioadei, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) valabilă până pe 22 septembrie 2019.

În Oltenia, până în data de 14 septembrie, vreme va fi caldă, astfel încât, cu mici variaţii, media maximelor se va menţine în jurul valorii de 28 de grade.

În 15 şi 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va creşte uşor şi treptat până la sfârşitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie de 25…26 de grade. Media minimelor termice se va menţine în jurul a 15 grade până pe 15 septembrie. În 16 şi 17 septembrie se va produce o scădere, spre 9 grade, ulterior urmând o creştere uşoară şi treptată, până la finalul intervalului, spre 11 grade. Probabilitatea pentru apariţia ploilor, în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 15- 17 septembrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La munte, regimul termic va marca o scădere în intervalul 15-17 septembrie, dar până atunci media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 17 grade. În intervalul 18-22 septembrie se estimează o creştere treptata a acestei medii spre 14 grade. Temperaturile minime vor ajunge de la valori, în medie, de 8 grade în prima săptămână, până la 1…2 grade în intervalul 16-18 septembrie, urmând ca pînă pe 22 septembrie această medie să crească spre 5 grade. Probabilitatea pentru apariţia ploilor, local însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 14-18 septembrie.

Politica