joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii dau în judecată Primăria Râmnicului

Asociația Vâlceană a Elevilor a depus, marţi, la instanţă, o cerere de chemare în judecată a Primăriei Râmnicu Vâlcea. Reprezentanţii Asociaţiei afirmă că Primăria încalcă drepturile elevilor privind accesul la burse școlare.

După 3 ani care elevii vâlceni au așteptat ca legea să fie respectată și bursele școlare să fie alocate, suma infimă acordată burselor în bugetul local pe anul 2019 al Mun. Rm.Vâlcea a fost chiar scăzută de la 200.000 la 161.000 RON. Însă nici măcar banii aceștia pot ajunge la elevi, deoarece Consiliul Local Râmnicu Vâlcea nu a adoptat Hotărârea prin care se stabilesc numărul de burse și cuantumul lor. Miile de elevi vâlceni îndreptățiți să primească o bursă socială au început ieri școala, primind doar promisiuni și încă așteptând ca Primăria să respecte legea pentru al 3-lea an la rând.

În martie, la dezbaterea bugetului local, AVE a solicitat includerea burselor în Bugetul local după 2 ani de absență abuzivă. Am reclamat faptul că Primăria acordă de 3 ori mai mulți bani unui festival de muzică decât elevilor care au nevoie de burse sociale și olimpicilor. Răspunsul a fost agresiv, dar lipsit de substanță”, explică reprezentanţii Asociaţiei, într-un comunicat de presă transmis Jurnalul Olteniei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ei afirmă că de atunci au trecut 6 luni, a început încă un an școlar și niciun elev vâlcean nu a văzut încă nicio bursă.

Regretăm că apelul nostru pentru respectarea legii nu a fost ascultat de autorități. Drept urmare, după ce am încercat toate căile amiabile, și nemaiavând nicio altă opțiune legală la dispoziție, astăzi am procedat la chemarea în judecată a Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru încălcarea articolului 82 din Legea Educației 1/2011 – privind obligația autorităților locale de a acorda burse de performanță, de merit, de studiu și burse sociale. Legea Educație nu este opțională. Drepturile Elevilor nu sunt opționale. Elevii merită ca legea să fie respectată”, mai explică reprezentanţii Asociaţiei Vâlcene a Elevilor.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica