vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sărbătoare la Sadova

Doljenii din Sadova s-au distrat duminică la prima ediţie a zilei localităţii. Cu muzică şi voie bună, cu mici şi bere, pentru adulţi, ori vată de zahăr pentru copii, cu toţii au petrecut de ziua lor.

Primarul localităţii, Eugen Safta, spune că până acum nu a organizat un astfel de eveniment pentru că „am folosit banii pentru a plăti datoriile pe care le-am moştenit, erau aproape 18 miliarde lei vechi, am reuşit ca şi în fondul de dezvoltare să strângem nişte bani”.

Cu aceşti bani s-au făcut lucrări de asfaltare în localitate, s-a recuperat sediul primăriei pe care îl cumpărase o persoană fizică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am zis că este cazul să creăm şi un moment de bucurie, de distracţie, ca oamenii să se simtă bine, pentru că am simţit că sunt nişte realizări. Nu sunt ele extraordinar de mari, dar sunt”, a spus primarul comunei Sadova.

Eugen Safta vrea să continue investiţiile în dezvoltarea localităţii.

„Vrem să extindem reţeaua de apă, vrem să începem reţeaua de canalizare, să înfiinţăm o casă de cultură. Vrem să fim primii din ţară care avem un bio – generator de deşeuri biodegradabile. Suntem în discuţie cu o firmă în acest sens. Ar fi o investiţie de 300.000 euro, pe care aş vrea să o facem din fonduri proprii, sper să conving colegii din Consiliul Local şi comunitatea. Mai avem un proiect de combatere a nutrienţilor, adică, pe româneşte, o groapă de gunoi de grajd, pe care trebuie să o facem până la 31 decembrie 2019. Suntem pe locul 2 pe ţară, cu 25 de puncte, cu acest proiect la finanţare, a avut loc licitaţia la Ministerul Apelor şi Pădurilor pentru că ei sunt titularii de contract. Săptămâna aceasta ar urma să ne predea utilajele, iar până la Crăciun să turnăm beton”.

Compostul ar urma să fie folosit apoi pentru bio-generatorul menţionat anterior.

 

Politica