marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Patriarhul Daniel vine în Piaţa Prefecturii

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, participă astăzi, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, la deschiderea oficială a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși care va avea loc la ora 18.00 în Piața Mihai Viteazul (Piaţa Prefecturii) din Craiova, anunţă organizatorii.

„Pe agenda evenimentului sunt cuprinse luări de cuvânt, prezentări ale delegațiilor participante precum și momente artistice, printre invitați numărându-se Tudor Gheorghe și Felicia Filip. Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși, ITO, este organizată de Arhiepiscopia Craiovei, aproximativ 4000 de tineri din întreaga lume fiind invitați să participe în aceste zile la workshop -uri, conferințe și multe alte activități culturale. ITO 2019 se va încheia duminică, 8 septembrie, la Mănăstirea Maglavit din județul Dolj acolo unde un sobor de arhierei va săvârși slujba de sfințire a bisericii locașului monahal”, se arată într-un comunicat de presă transmis de organizatorii ITO 2019.

Reamintim că bugetul total estimat pentru organizarea evenimentului este de aproximativ 1.600.000 lei. Finanțarea evenimentului este asigurată de către Arhiepiscopia Craiovei, Secretariatul de Stat pentru Culte, precum și prin intermediul partenerilor și sponsorilor evenimentului: Primăria Municipiului Craiova; Consiliul Județean Dolj prin Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman; Consiliul Județean Gorj; Universitatea din Craiova; Inspectoratul Şcolar Județean Dolj; Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române; ISU Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Detalii aici: Arhiepiscopia cere, Primăria sare cu banii

Politica