marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UDMR și PMP o susțin pe Alina Gorghiu pentru șefia Senatului

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, că UDMR ar susține candidatura liberalului Alinei Gorghiu pentru șefia Senatului, în cazul în care aceasta intră în cursă. Și senatorii PMP vor vota în favoarea candidatului liberal, scrie Hotnews.

Votul a fost programat pentru marți 10 septembrie.

Totodată, liderul UDMR a afirmat că maghiarii nu îl vor susține pe Teodor Meleșcanu pentru această funcție. ”În ceea ce privește Senatul, am discutat cu colegii noștri din Senat, nu îl vom susține pe domnul Meleșcanu, nu e o chestiune personală, dar dacă nu susținem Guvernul, nu-l susținem la Senat pe domnul Meleșcanu. Dacă va exista din partea opoziției o candidatură așa cum se anunță, se preconizează, acea persoană va avea susținerea noastră, dar trebuie să așteptăm să fie clarificate aceste aspecte”, a adăugat Meleșcanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și președintele PMP Eugen Tomac a declarat, miercuri, în Parlament, că senatorii partidului său vor susține propunerea PNL pentru șefia Senatului. De asemenea, Tomac a anunțat că PMP va susține o moțiune de cenzură depusă de liberali împotriva Guvernului Viorica Dăncilă.
„Am discutat cu domnul Orban zilele acestea și urmează ca în cursul zilei de astăzi să avem o întrevedere. Vom susține un demers legitim al opoziției de a încerca să coagulăm o majoritate care să trimită acasă guvernul Dăncilă. Este esențial să fim consecvenți”, a spus europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

Senatorii vor vota succesorul lui Călin Popescu Tăriceanu la șefia Senatului în plenul de marți, 10 septembrie, potrivit unei decizii adoptate în Biroul Permanent. În cursă sunt Ion Popa din partea ALDE, Alina Gorghiu din partea PNL, dar și Teodor Meleșcanu, propus de PSD.

Politica