Ministrul sănătăţii, în vizită la Spitalul din Poiana Mare

Ministrul sănătăţii, în vizită la Spitalul din Poiana Mare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vizitat Spitalul de Psihiatrie Cronici Poiana Mare, judeţul Dolj, unde a anunţat că intenţionează să redea statutul de maximă siguranţă unităţii. Pentru acest lucru sunt necesare investiţii, urmând a fi alocată suma de 2 milioane de lei.

„Am venit aici sa văd condiţiile, dar şi să discut cu personalul medical.  Aşa cum ştiţi în România sunt doar 4 spitale de maximă siguranţă, insuficient pentru nevoile actuale. Poiana Mare a mai avut acest statut şi intenţionăm să i-l redăm, dar pentru asta este nevoie de investiţii în infrastructură şi suplimentarea personalului medical. Vom aloca imediat 2 milioane de lei pentru repararea acoperişurilor a 4 pavilioane pentru care există deja licitaţii organizate si, aşteptăm devizul estimativ pentru Corpul E, care va fi pavilion pentru cazurile de maximă siguranţă, în vederea reabilitării complete. Corpul E are 32 de locuri în care vor putea fi primiţi pacienţii pe Cod Penal „, a declarat Sorina Pintea, luni, după o vizită la Spitalului de Psihiatrie Cronici Poiana Mare, judeţul Dolj.

Pintea a constat că sunt respectate condiţiile de siguranţă ale pacienţilor şi ale personalului medical, mai mult ca în alte unităţi similare.

„Am avut o discuţie bună cu personalul medical şi am abordat o problemă discutată şi cu reprezentanţii comisiei de specialitate, pregătirea asistenţilor medicali care lucrează în domeniu. Mă întorc în noiembrie pentru a verifica lucrările de reabilitare, dar şi pentru o întâlnire regională cu toţi cei implicaţi în domeniu”, a mai spus Sorina Pintea.