joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Conducta de transport gaze Craiova – Segarcea avansează

Lucrările de introducere a conductei de transport gaze naturale pe tronsonul Craiova-Segarcea avansează.

Deputatul Lia Olguţa Vasilescu a făcut un sumar al lucrărilor realizate până acum.

La obiectivul de investiţii „Conducta de transport gaze naturale DN 500 Craiova – Segarcea – Băileşti – Calafat, tronson Craiova – Segarcea”, s-au executat următoarele lucrări: decopertat strat vegetal 26386 m din 39292 m; înşirat ţeavă pe traseu 20599 m din 39292 m; săpat şanţ 18480 m din 39292 m; montat conductă 19915 m din 39292 m; lansare conductă în şanţ 15647 m din 39292 m; astupat şanţ 13549 m din 39292 m”, a notat Olguţa Vasilescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Introducerea conductelor de gaze pe traseul Craiova-Segarcea a demarat în luna mai. Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, aflat acum în puşcărie, a venit atunci la Dolj pentru a „inaugura” lucrările.

Am venit cu foarte mare drag, pentru că am anunțat în urmă cu ceva timp că începem împreună cu Transgazul o campanie foarte serioasă și foarte extinsă pentru a conecta la rețeaua de gaze localitățile din România. Vorbim despre două lucruri: accesul la un confort ridicat și șansa agentului economic la accesul la o sursă de energie care este folosită peste tot în lume. Am creat posibilitatea pentru toți primarii să ia bani de la Fondul de Dezvoltare și Investiții și să facă rețele de gaze. Este un plan care a început să se implementeze, trebuia făcut mai demult, e bine că îl incepem acum. Aici, în Dolj, se va ajunge la trei sferturi din localități, în doi ani de zile”, a declarat Liviu Dragnea.

Investiţia este susţinută de Transgaz.

Politica