Sorin Blejnar, fost șef al Fiscului, trimis în judecată de DNA

Sorin Blejnar, fost șef al Fiscului, trimis în judecată de DNA

​Fostul șef al Fiscului, Sorin Blejnar, a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, alături de fostul vicepreședinte al ANAF, Viorel Comăniță, fostul comisar general adjunct al Gărzii financiare, Sorin Florea, și soția sa Andreea Blejnar, scrie hotnews.ro

Potrivit unui comunicat al DNA Blejnar, Comăniță și Florea ar fi primit sume de bani de la un om de afaceri, prin intermediari, pentru ca, în schimb, să protejeze activitatea nelegală a societății acestuia. Banii destinați fostului șef al Fiscului ar fi fost primiți de soția acestuia de la doi interpuși ai omului de afaceri. Concret, Blejnar ar fi primit între mai 2011 și aprilie 2012 1,2 miliaone de euro, Comăniță – 960.000 de euro, iar Florea – 300.000 de euro.

Sorin Blejnar este în inchisoare după ce în mai magistrații Curții de Apel București l-au condamnatla 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care era acuzat de trafic de influență. În primă instanță, Blejnar primise o pedeapsă de 6 ani de închisoare.