joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grădiniţă nouă în Şimian

Copiii din satul Cerneţi al comunei Şimian vor avea grădiniţă nouă. Primăria a accesat fonduri europene pentru a o construi.

Proiectul „Construire grădiniță Cerneți” este finanțat prin Programul Operaţional Regional. Valoarea totală a este de 4.501.383,58 lei, cu o finanțare nerambursabilă în valoare de 4.411.356,10 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR în valoare de 3.826.176,05 lei.

Grădiniţa va fi prevăzută cu şapte săli de clasă pentru fiecare grupă în parte, 3 săli la parter şi 4 săli la etaj de 46,75 mp. Se va construi câte un grup sanitar individual pentru fiecare clasă, dar şi un grup sanitar, la parter, pentru persoanele cu dizabilităţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Grădiniţa va dispune şi de un punct medical, dar şi de o sală multifuncţională.

Tot prin acest proiect va fi achiziţionat mobilierul pentru clase, dar şi pentru curtea unităţii de învăţământ, unde vor fi amplasate şi mai multe aparate de joacă.
„În grădiniţa cu program normal, ce va fi construită, vor fi primiţi cca. 126 de copii, împărţiţi în 3 grupe, respectiv, grupa mică, mijlocie şi mare”, ne-a precizat Carmen Ciută, managerul de proiect.
Perioada de implementare a proiectului este de 42 de luni. Grădiniţa va trebui să fie gata până la 31 octombrie 2021.

Politica