joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parcarea în Craiova, la licitaţie

Craiovenii vor plăti, în 2020, pentru parcarea maşinii în faţa blocului, între 100 şi 150 de lei în funcţie de zona în care locuiesc, conform proiectului privind taxele şi impozitele locale ce vor fi datorate anul viitor de locuitorii oraşului, lansat spre dezbatere publică.

Este vorba despre noua taxă pentru parcarea de reşedinţă cu plată.

Astfel, potrivit proiectului, taxa pentru parcarea de reședință cu plată, pe domeniul public al municipiului va fi: în zona 2 a oraşului de 100 lei/an, în zona 1 – 120 lei/an, iar în zona 0 – 150 lei/an.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Taxa se plăteşte anticipat în conformitate cu procedura aprobată prin HCL 31/2017 cu modificările şi completările ulterioare. Taxa pentru parcarea de reședință cu plată, pe domeniul public al municipiului se recalculează începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care a survenit modificările cu privire la dreptul de proprietate sau de utilizare al bunului”, se menţionează în documentul publicat pe site-ul Primăriei Craiova.

Conform proiectului se vrea instituirea taxei pentru parcarea de reședință cu plată, pe domeniul public al municipiului, pentru utilizatorii locurilor de parcare atribuite prin procedura competițională prevăzută la art.53 din HCL 73/2019 va fi stabilită la nivelul rezultat în urma licitației locului de parcare.

Pe de altă parte, taxa pentru parcarea curentă pe domeniul public al municipiului, cu excepţia parcărilor prin SMS sau alte mijloace de plată, semnalizată prin indicator „Parcare cu plată”, se stabileşte la 43 lei/an, faţă de 41 lei cât este acum.

Impozitele pe clădiri ce vor fi plătite de craioveni vor înregistra creşteri anul viitor, cu până la aproape 50 de lei, iar majorări vor fi şi la impozitele pentru terenuri.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea şi aprobarea impozitelor şi taxelor locale, pentru anul 2020 se găseşte pe site-ul Primăriei Craiova.

Persoanele fizice sau persoanele juridice interesate pot depune propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, până la data de 06.09.2019, la Centrul de Informații pentru Cetățeni din cadrul Primăriei Municipiului Craiova, str A. I. Cuza, nr. 7, prin fax: 0251.411.561, e-mail: [email protected]”, spun reprezentanţii Primăriei.

Politica