joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Via Transilvanica, aproape de realizare

Proiectul Via Transilvanica, traseul turistic ce are ca punct de plecare municipiul Drobeta Turnu Severin și traversează județul Mehedinți, este pe ultima sută de metri, anunţă reprezentanţii Consiliului Judeţean Mehedinţi. În zilele următoare, pietrele de hotar vor ajunge în Drobeta Turnu Severin.

Nu mai puţin de 82 de pietre de hotar au „plecat la drum” de la Tășuleasa Social din Pasul Tihuța.

Pentru că autoritățile locale și Geoparc Platoul Mehedinți au fost extrem de entuziasmați de acest proiect, s-au mișcat într-un ritm năucitor cu pregătirile pentru amenajarea drumului care unește. S-au mobilizat și chiar au și trimis 3 artiști din Mehedinți, care au luat parte la tabăra de sculptură și au realizat câteva lucrări pentru județul lor. Unul dintre aceștia este cel care l-a sculptat pe Decebal, de la Porțile de Fier.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astăzi, bornele sunt încărcate și pleacă la drum, pentru ca să le reîntâlnim mai târziu pe drumul nostru, pe care îl vom parcurge.

Echipa noastră le va reîntâlni chiar în luna septembrie, atunci când vom marca și cei 82 km de traseu din județul Mehedinți și apoi îi vom lansa”, spun iniţiatorii proiectului.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a afirmat: Mulțumim reprezentanților Tășuleasa Social pentru aprecieri și pentru implementarea acestui proiect! Ne-am alăturat cu multă plăcere și ne-am implicat activ, din convingere și încredere că echipa minunată care promovează astfel, nu numai județul Mehedinți, ci întreaga țară, va face din acest traseu, unul emblematic pentru România!”.

Un drum curajos

Reprezentanţii Asociaţiei Tăşuleasa Social au demarat acest proiect pornind de la ideea că nu există în România un circuit care să ne încurajeze să îl parcurgem altfel decât cu mașina.

Traseul pe care îl vom amenaja are 950 de km, de la Drobeta-Turnu Severin până la Putna, iar din experiența noastră de drumeți, acesta se poate parcurge în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilități de cazare și masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.

Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs”, au explicat aceştia.

Politica