sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Război total între Papură și suporteri!

CSU Craiova a pierdut al treilea meci la rând. Mii de oameni au cerut capul antrenorului la stadion. Galeria a întărit demersul prin comunicate postate pe facebook. Papură a pozat în victimă.

Războiul dintre antrenorul Corneliu Papură și suporteri a cunoscut un nou episod la meciul CSU Craiova – Sepsi. Oltenii au jucat doar o repriză, au avut două mari șanse de gol, prin Constantin și Kelic, apoi, în actul secund, s-au unduit ca trestiile la contra-atacurile adversarilor. La unul dintre acestea, Stephane Acka a gafat în fața lui Karanovic, intrat de 10 minute, iar Sepsi a luat toate punctele. A fost a treia înfrângere la rând pentru craioveni, după cele cu Hermannstadt și AEK Atena, încheiată într-un cor de fluierături și cu deja consacrata pe Oblemenco: „Demisia, demisia”.

Ce-i drept, strigătele disperate ale suporterilor nu au fost de această dată așa asurzitoare, pentru că stadionul a fost mai mult gol. Doar 5-6.000 de spectatori au trăit pe viu umilința cu Sepsi. Demersul lor a fost întărit de facebook, grupările din galeria olteană cerând capul antrenorului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La finalul partidei, Papură și-a trecut în revistă realizările: adică eliminarea grupărilor Sabail și Honved Budapesta, care, foarte probabil în fotbalul românesc, ar presta pe undeva prin B, precum și victoria cu Dinamo, o altă formație care e o umbră, obținută în condiții speciale, cu antrenorul Neagoe zbătându-se între viață și moarte.

Nu înțeleg de ce această ostilitate. Am avut 3 victorii la rând, ne-am calificat după 25 de ani într-un tur superior al unei cupe europene. Am câștigat după 25 de ani pe terenul lui Dinamo. Nu înțeleg de unde atâta ostilitate pentru cineva care a jucat pentru Universitatea Craiova. Nu e o situație plăcută. Dar sunt obișnuit la fotbal. Singura presiune e să câștig meciurile, în rest, că este ostilitate. La 0-0, la fel, ostilitate mare. Cred că am fi avut nevoie de mai multă susținere. Și noi, și publicul aveam mai mult de câștigat, susține antrenorul.

Anti-jocul adversarului și oboseala acumulată de olteni au fost motivele pe baza cărora Papură a explicat înfrângerea: „Echitabil ar fi fost să nu primim gol. Echipa adversă n-a avut niciun șut, nu-l pot numi șut, și ne-a învins. Golurile, majoritatea lor, sunt pe erori sau pe execuții bune ale adversarului. Pe ultimele 20 de minute, nu am mai avut reacție. Fundașii centrali, atacanții au cerut schimbarea. Am jucat 10 meciuri într-o lună și asta se resimte. Am întâlnit o echipă care a făcut anti-joc, dar când ajungi în fața porții trebuie să marchezi”.

Chiar dacă echipa a fost groggy în ultimele 3 meciuri, Cristi Bărbuț a vorbit despre eliminarea celor de la AEK Atena: Am pierdut nemeritat cele 3 puncte. Am avut posesia, am jucat mai bine. Dar așa e la fotbal. Noi nu am marcat, ei au avut o fază și au înscris. Este greu să spun acum cauzele eșecului. Am simțit din teren că am controlat, dar ne-a lipsit mai multă concentrare. Trebuie să marcăm mai mult și să marcăm când avem ocazia. Ne încurcă și terenul, e dezastruos, dar sperăm să se resolve. Mergem la AEK încrezători și sperăm să facem un meci mare. Dacă ne calificăm mai departe ar fi o minune și eu cred în această minune”.

În urma înfrângerii cu Sepsi, CSU a coborât pe locul 5. În următorul meci, va întâlni AEK Atena în deplasare, având de întors scorul de 2-0 înregistrat pe Oblemenco.

CSU Craiova – Sepsi 0-1

A marcat: Karanovic 81.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 6.000.

CSU Craiova: Pigliacelli – Borţa, Kelic, Acka, Bancu – Qaka, Ivanov, Cicâldău – Bărbuţ (80 Ioniţă), Roman (69 Fortes), Constantin (60 Mihăilă). Antrenor: Cornel Papură. Rezerve: L. Popescu – Hreniuc, Vătăjelu, Mateiu.

Sepsi: Fejer – Dimitrov, Tincu, Barisic, Konongo – Vaşvari – Gal, Dylan Flores (85 Bouhenna), I. Fulop (71 Karanovic), Carnat – Dumiter (25 Safranko). Antrenor: Csaba Laszlo. Rezerve: H. Moldovan – Fl. Ştefan, Velev, Kylien.

Arbitru: George Rădulescu. Asistenţi: Marius Nicoară, Gabriel Stroe. Rezervă: Florin Chivulete.

Observatori: Romulus Chihaia, Aron Huzu.

sursa foto: digisport.ro

Politica