joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

5 plantaţii de cannabis în Vâlcea

5 plantaţii de cannabis au fost descoperite în urma a 16 percheziţii domiciliare făcute, marţi, de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T – B.T. Vâlcea

Peste 650 de plante în diferite stadii de dezvoltare se aflau în aceste plantaţii.  „Cantitatea de cannabis rezultată de pe culturile astfel depistate este de cel puțin 60 kilograme și urma să fie comercializată de către liderii grupării la o valoare de piaţă de minim 500.000 euro”, arată DIICOT.

Polițiștii au descins la locuințele mai multor persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 52 de ani, fiind puse în executare 16 mandate de aducere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În fapt, un bărbat de 41 de ani, din Buzău, ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat mai multe persoane.

Astfel, ar fi pus bazele mai multor culturi de canabis, iar drogurile obținute ar fi fost comercializate pe raza județului Vâlcea”, conform IPJ Vâlcea.

DIICOT explică: „În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a reținut faptul că cei doi liderii ai grupului infracțional au racolat prin intermediari un număr de 4 suspecți care pentru a obține un câștig financiar rapid, au acceptat ca începând cu luna iunie 2019 să înfiinţeze culturi de cannabis, constând în 150-200 plante, la imobilele deținute de către acestia pe raza județului Vâlcea.
Aceste imobile erau situate în zone izolate şi greu accesibile, pentru a evita depistarea activităţii ilicite desfăşurate. Creşterea şi îngrijirea plantelor a fost realizată de către membrii grupării”.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 5 plantaţii de canabis constituite cu peste 668 de plante în diferite stadii de dezvoltare.

De asemenea, au fost descoperite și ridicate 1,5 kg de canabis, 23 de comprimate ce par a fi ecstasy, 0,5 g praf alb, 2 țigarete confecționate artizanal, 7 grindere, recipiente cu urme de fragmente vegetale, 400 de euro și 4.480 de lei”, arată IPJ Vâlcea.

Aceştia au mai ridicat 39 de telefoane mobile și 18 cartele S.I.M., 5 laptop-uri, 3 stick-uri de memorie, 2 carduri S.D., 4 chei auto., 4 ceasuri, documente și înscrisuri.

16 persoane au fost luate la audieri.

Politica