sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olteni vs. eleni! Avantajul major al echipei lui Papură!

Craiova pornește cu șansa a doua duelul cu AEK Atena, dar are un atu de partea ei

Trupa lui Corneliu Papură e outsideră înaintea dublei cu AEK Atena. Sunt o grămadă de avantaje în favoarea grecilor: pornind de la valoarea superioară a lotului (43 de milioane euro vs 25 de milioane, potrivit transfermarkt.com), continuând cu performanțele europene din ultima perioadă, în care elenii au prins grupele Europa League și Champions League.

Dubla manșă nu este jucată dinainte. Iar oltenii au însă un avantaj major de partea lor, faptul că sunt în plin sezon, jucând 8 meciuri oficiale până în acest moment, în timp ce pentru adversarii lor, partida de pe Oblemenco va constitui debutul în actuala stagiune. Un atu care poate cântări decisiv în economia jocurilor directe, presupunându-se că relațiile de joc sunt mai solide în tabăra olteană.

Partida Universitatea Craiova – AEK Atena se va juca fără spectatori, urmare a incidentelor care au avut loc la ultimul meci european de pe Oblemenco, cu maghiarii de la Honved. În urma acestuia, acuzați de organizare precară, incidente în tribună, folosire materiale pirotehnice, lansare de obiecte în teren și rasism, juveții au fost pedepsiți cu 60.000 euro amendă și 2 meciuri fără spectatori plus unul de probațiune. Oltenii vor să profite de o chichiță din regulamentul UEFA și să umple stadionul pentru meciul cu AEK Atena cu copii cu vârste de până la 14 ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Partida Universitatea Craiova – AEK Atena se va disputa astăzi, de la ora 19:15 pe stadionul Ion Oblemenco, în prima manșă din turul 3 preliminar al Europa League.

În cazul în care va trece de formația elenă AEK Atena, Universitatea Craiova va evolua în play-off-ul Europa League cu învingătoarea din dubla Sparta Praga (Cehia) – Trabzonspor (Turcia), prima partidă fiind programată, de asemenea, în Bănie.

Gruparea craioveană s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Europa, după ce a trecut, joi, pe teren propriu, după executarea loviturilor de departajare, 3-1, de Honved Budapesta, în manşa secundă a turului al doilea preliminar.

Politica