marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cazul Caracal. Fifor: „Pare că pe zi ce trece este un caz tot mai complicat”

Mihai Fifor, ministru interimar de interne şi vicepremier al României spune că se fac eforturi uriaşe în cazul Caracal pentru a se veni cu noi detalii, cazul părând pe zi ce trece, tot mai complicat.
Pot spune fără niciun fel de rezervă că este o tragedie. Sunt, iată, două săptămâni de când s-a petrecut această dramă şi vă asigur că se fac eforturi uriaşe pentru a se încerca ca foarte repede să se vină cu detalii noi, cu date noi, pentru că se pare că pe zi ce trece este un caz tot mai complicat. (…) Nu vrem să ne hazardăm în afirmaţii care ulterior să complice lucrurile. Important este că se lucrează foarte atent, se adună probe şi încercăm, încet, încet, să înţelegem cine este acest individ, (…) să vedem în ce acţiuni a fost implicat”, a precizat, conform Agerpres, ministrul interimar al Internelor, la Antena 3.
Referindu-se la caracaleanul Gheorghe Dincă, cel care susţine că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Mihaela Melencu, Fifor a afirmat:
„Este un om care ştie ce face, care a arătat în ultimele zile că ştie să-şi joace investigatorii şi asta face. În primele zile cred că s-a jucat, efectiv, cu cei care investighează această dramă de la Caracal. E un om care se vede că ştie bine ce a făcut, care nu e la prima chestiune de acest gen. E interesant să vedem încotro se duce, să vedem ce a făcut în Italia, să vedem care este istoricul acestei persoane şi să vedem, desigur, dacă există conexiuni cu altcineva”.

DIICOT a anunţat, printr-un comunicat de presă, că astăzi „a fost finalizată percheziția informatică asupra unor medii de stocare, respectiv un laptop, aparat foto, două telefoane mobile și stick-uri de memorie, în prezența inculpatului și a apărătorului din oficiu, urmând ca datele obținute să fie prelucrate analitic de către specialiști din cadrul Biroului tehnic de coordonare a activităților de specialitate din cadrul DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO-IGPR”.

În plus, procurorii DIICOT de la Structura Centrală au audiat mai multe persoane şi au făcut „activități de urmărire penală care vor continua cu celeritate și în perioada următoare”, după cum mai precizează DIICOT.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica