joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Verdict drastic de la UEFA! Cum rezolvă oltenii problema stadionului gol!

Incidentele de la meciul CSU Craiova – Honved Budapesta s-au lăsat cu urmări severe din partea forului european.

Clubul oltean a scăpat de înfrângerea cu 3-0 la masa verde, după bricheta și petarda care au zburat spre Arnold Hunter, în minutul 119 al jocului din turul 2 preliminar al Europa League. Însă verdictul e unul crunt: trei meciuri fără spectatori și amendă de 60.000 de euro.

Decizia intră în vigoare imediat, astfel încât la meciul cu AEK Atena stadionul va fi gol, în ciuda faptului că oltenii au vândut bilete de săptămâna trecută. Clubul din Bănie a remis un comunicat, în viteză, prin care spune că face eforturi ca meciul de joi să fie cu fanii în tribune: „În acest moment se încearcă suspendarea deciziei până după meciul cu AEK Atena din turul 3 preliminar. Până la soluționarea cererii de a suspenda decizia până după meciul Universitatea Craiova – AEK Atena, sistăm vânzarea biletelor”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sorin Cârțu a comentat la telekomsport decizia UEFA: „Nu ne aşteptam, e drastică! O să suportăm toţi pentru nişte iresponsabili din galerie. Eu chiar încercam să vorbesc acum cu Costeşin şi am aflat practic de la voi decizia. Cred că putem face apel să jucăm măcar primul meci cu AEK cu spectatori. E clar că jucând fără spectatori, practic joci cu spectatorii lor că ei au voie să vină cu 200-300 de oameni. Nu ai niciun avantaj că joci acasă. Puteam obţine un rezultat bun acasă şi apoi la Atena se juca altfel. Ce să mai, e o decizie dură. S-au pus deja bilete în vânzare pentru acest meci. Vedem ce se va întâmpla. Noi tot am sperat, eu ştiu că e nevoie cu apel. Până se judecă apelul, decizia nu poate rămâne. Ea devine definitivă şi executorie după ce se judecă apelul, nu? Aşa că noi sperăm. Şi-aşa nu eram favoriţi la meciul cu AEK, acum ar fi şi mai greu”.

Regulamentul UEFA, la art 73, lit h., precizează faptul că pot asista la joc, din postura de spectatori, copiii de până în 14 ani care vor veni însoțiți de un părinte. Astfel, conducerea CSU se gândește serios să profite de această situație în cazul în care UEFA va păstra decizia și să aducă peste 10.000 de copii în tribune la ora jocului cu AEK Atena. „Suporterii cu vârsta de până în 14 ani au acces gratuit la meciul tur cu AEK Atena, cu condiția ca școala unde studiază să organizeze excursia pe Oblemenco”, anunță clubul oltean. Accesul va fi gratuit.

Partida CSU Craiova – AEK Atena se va disputa joi, în turul 3 preliminar al Europa League.

Politica