joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Străzi din Severin şi Vânju Mare, în asfaltare

Străzile din cartierul severinean Schela vor fi asfaltate în cadrul unui proiect finanţat de Guvernul României, prin programul Naţional de Dezvoltare Locală II.

La sfârşitul săptămânii, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, împreună cu primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, au mers la faţa locului, într-o vitită de lucru. Potrivit reprezentanţilor administraţiei judeţene, este un proiect amplu, care vizează modernizarea a 33 de străzi din cartierul Schela, șase dintre ele aflându-se în Dudașul Schelei, acolo unde oamenii aveau mare nevoie de această investiție.
“Este o dovadă clară că PNDL dezvoltă nu doar comunele, ci și orașele și, iată, chiar municipiile reședință de județ. Îl felicit pe primarul Marius Screciu pentru faptul că, așa cum au spus astăzi oamenii din Dudașul Schelei, este primul primar al municipiului care s-a îndreptat spre problemele locuitorilor din cartierele mărginașe”, a spus președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

La rândul său, primarul din Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a afirmat: “A fost o promisiune pe care mi-am asumat-o atunci când am devenit primar, aceea de a moderniza și cartierele mărginașe din Drobeta Turnu Severin”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Valoarea proiectului este de peste 10 milioane lei.

Tot la finele săptămânii, preşedintele Consiliului Judeţean a făcut o vizită de lucru în Vânju Mare, unde se află în implementare un proiect de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere în valoare de 28 milioane lei, fonduri guvernamentale alocate orașului prin Programul Național de Dezvoltare Locală II. Proiectul vizează refacerea a jumătate din străzile orașului.

Unele artere erau pietruite, iar altele aveau asfaltul distrus, astfel că, am considerat, împreună cu domnul primar, Nicolae Rugină, absolut necesară intervenția la acest nivel. Proiectul vizează jumătatea de sud a orașului, în care este cuprinsă strada Republicii, cea mai importantă pentru comunitate și pentru cei care tranzitează Vânju Mare.
Sunt legat sufletește de acest oraș și vreau să îi asigur pe toți locuitorii orașului că sunt alături de ei și pot avea încredere că așa cum am pus la punct acest proiect, voi face toate demersurile ca după finalizarea lui, să intre în reabilitare și celelalte străzi”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

În prezent, constructorul lucrează la scoaterea bordurilor care vor fi înlocuite și pregătirea platformei drumului pentru asfaltare, spun reprezentanţii administraţiei judeţene.

Politica