miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nepotismul și clientela politică – bolile instituțiilor publice. Episodul I: OCPI Dolj

Situația dramatică de la Caracal este doar vârful aisbergului, avertizând despre nenumăratele neregului ale unui stat profund disfuncțional. Întreaga țară este cotropită de incompetenți așezați în funcții publice pe baza nepotismului și a clientelei de partid. Iar în multe situații ajungem să depindem chiar de aceste persoane.

av.Lucian Săuleanu

Când singurele criterii de angajare sunt relațiile de rudenie și legăturile politice, în fruntea instituțiilor ajung indivizi nepregătiți. Dar lucrurile nu se opresc aici. Văzuți șefi, aceștia își iau în subordine acoliții, răspândind incompetența la toate nivelurile. Profesionalismul și meritocrația au fost înlocuite de cuiburi de parveniți peste tot. Concursurile pentru posturi publice sunt pur formale.

În Craiova, nepotismul și clientelismul politic sunt la ordinea zilei. Doar ce am primit o sesizare despre cum la OCPI directorul, Mihai Cilibiu, și șeful de serviciu, Costinel Militaru, au modificat în mai multe rânduri organigrama pentru a-și angaja apropiați pe posturi de conducere. Coincidența face ca acești noi angajați să apară în fotografii alături de cei doi în campania electorală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Angajații instituției se plâng de amenințări și de presiunea la care sunt supuși, dar le este teamă să vorbească. Să nu ne facem iluzii că este un caz izolat. Din păcate, tăcerea și resemnarea nu fac decât să ajute la împrăștierea acestei boli care a pus stăpânire pe orașul nostru și pe țara noastră. Nu ne vom face bine tăcând, acceptând, fiindu-ne teamă de repercusiuni. Noi nu vom tăcea. Vom vorbi despre ce este putred în instituțiile craiovene. Vă încurajăm să faceți la fel și să ne contactați dacă aveți informații în acest sens. România are nevoie de o curățenie generală. Și Craiova la fel.

 

De la stânga la dreapta, Părău Adrian, angajat asistent registrator în 2019, Mitroi Ștefăniță – ajuns șef birou în 2018, Dira Alina – cu o ascensiune profesională rapidă de la asistent registrator la registrator coordonator, fiind șefa comisiilor de concurs pentru colegii de partid, Tudor Diana, Trifu Constantin – angajat de soția colegului de partid la Biroul Economic, soțul Alinei Dumitru, șef de stație la Lukoil (unde a lucrat Cilibiu) și fost angajat al firmei de cadastru a directorului Cilibiu. Alina Dumitru este angajată în 2018 pe post de consilier achiziții.

Alina Dumitru, angajată în 2018 pe post de consilier achiziții, (soția șefului de stație Lukoil și fost angajat al firmei directorului Cilibiu)

 

Politica