joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru 112

Guvernul va înfiinţa un comitet interministerial condus de Raed Arafat, secretar de stat în MAI, pentru a îmbunătăţi sistemul de urgenţă 112 şi sistemul de localizare, în urma cazului crimelor din Caracal, iar ulterior va fi prezentat un plan de modificări legislative. Anunţul a fost făcut de PSD într-un comunicat de presă.

Coaliţia de guvernare PSD – ALDE s-a întrunit luni principala temă de discuţie fiind măsurile dispuse de urgenţă de către premierul Viorica Dăncilă, în urma tragediei petrecute la Caracal, se arată în comunicatul menţionat.
„În cadrul întrevederii a fost amintită înfiinţarea grupului de lucru interministerial care are drept scop gândirea unui plan de măsuri pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situaţii critice, coordonat de Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, domnul Raed Arafat.
Comitetul de lucru însărcinat de premier să găsească soluţii pentru îmbunătăţirea sistemului de urgenţă 112 şi a sistemului de localizare pregăteşte în aceste zile o analiză şi un plan de modificări ale legislaţiei, care se vor face prin Ordonanţă de Urgenţă şi convocarea rapidă a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului României, în vederea adoptării acestora”, 
explică PSD.

În acelaşi comunicat, reprezentanţii partidului susţin că sunt bani la buget pentru pensii şi salarii.
„Un alt subiect aflat pe agenda de lucru a Coaliţiei PSD-ALDE a fost cel referitor la viitoarea rectificare bugetară la care lucrează Ministerul de Finanţe. Astfel, în urma discuţiilor de astăzi, s-a constatat că sunt asigurate fondurile necesare pentru veniturile populaţiei, referindu-ne aici la salarii şi pensii (inclusiv creşterea punctului de pensie de la 1 septembrie). Totodată, viitoarea rectificare bugetară va pune un accent deosebit pe investiţiile naţionale, dar şi pe cele de ordin local, o prioritate majoră a Guvernului
”,se mai arată în comunicatul PSD.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica