joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aladin, la uşa ministerelor pentru proiectele judeţului

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a mers în Capitală pentru a discuta proiectele de dezvoltare ale judeţului. El a avut discuţii cu ministrul Transporturilor şi cel al Turismului.
„Cu domnul ministrul al Transporturilor, Răzvan Cuc, am dezbătut problema Porturilor Comercial și Turistic din Drobeta Turnu Severin care ne dorim să treacă în scurt timp, de la APDRF Giurgiu, în administrarea Primăriei Drobeta Turnu Severin pentru a putea fi valorificate din punct de vedere economic și turistic. Pe de altă parte, am discutat despre înființarea unui nou port comercial în județul Mehedinți, în localitatea Gogoșu. Consider că este oportun un astfel de demers, având în vedere că pe raza acestei localități se află Barajul Porțile de Fier II și Insula Ostrovul Mare. M-am bucurat să găsesc deschidere din partea ministrului Răzvan Cuc pentru acest proiect, cum de altfel, am primit vestea că în județul Mehedinți vor continua lucrările de reabilitare și reparații pe drumurile naționale aflate în administrarea CNAIR”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
La Ministerul Turismului, cu ministrul Bogdan Trif, Aladin Georgescu a continuat demersurile pentru declararea orașului Baia de Aramă stațiune de interes local, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Mehedinţi.
„Acest lucru este absolut necesar pentru ca în baza masterplanului pe turism, complexul turistic din Baia de Aramă să poată primi finanțare. Acolo s-au realizat deja, tot cu fonduri guvernamentale, utilitățile necesare unei investiții importante pentru deschiderea zonei de nord către turism”, a spus președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Complexul turistic din Baia de Aramă are o valoare de 16 milioane de euro și cuprinde pârtie de ski cu nocturnă și teleski, reaminteşte administraţia judeţeană.
„În cadrul discuțiilor purtate cu cei doi miniștri, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, le-a adresat o nouă invitație pentru a efectua vizite de lucru în județul Mehedinți. Pentru proiectele pe care le are, este foarte important să păstreze o legătură strânsă cu reprezentanții Guvernului, mai ales că aceștia au disponibilitate pentru dezvoltarea zonei județului Mehedinți”, au notat reprezentanţii Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Politica