joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Drumuri Brâncuşiene, la a VII-a ediţie

Craiova va fi gazda, în luna august, a cinci sculptori din patru ţări, care vor realiza lucrări menite să înfrumuseţeze oraşul. Aceasta, în cadrul Simpozionului Internațional de Sculptură Drumuri Brâncușiene, ajuns la cea de-a VII-a ediţie.

Evenimentul, organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, va avea loc în perioada 1-31 august.

Potrivit organizatorilor, simpozionul de anul acesta are ca temă Sportul, expresivitatea mișcării şi se bucură de participarea a cinci sculptori din patru ţări: EMILIAN POPESCU din Romania, cu lucrarea „Flacăra eternă”, PETRE VIRGILIU MOGOȘANU din România, cu lucrarea „Volumes and Trajectories”, MARINO DI PROSPERO din Italia, cu lucrarea „Spatial Contortion”, FERHAT OZGUN GOREL, reprezentând atât Turcia cât și Georgia, cu lucrarea „The Shadow Player” și MILTON GRAVIDIA, din Ecuador cu lucrarea „Organic Geometry”. Participanții și lucrările au fost selectați de un juriu format din specialiști în domeniu și directori ai unor instituții de cultură locale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Artiștii vor putea fi urmăriți de public lucrând pe esplanada Centrului Multifuncțional Craiova, iar operele realizate vor îmbogăţi patrimoniului monumental al municipiului. Anul acesta ne dorim să realizăm un ansamblu sculptural care va fi amplasat, cu acordul Autorității, în proximitatea Sălii Polivalente a Municipiului Craiova și a Stadionului Ion Oblemenco”, a declarat Remus Vlăsceanu, directorul Casei de Cultură „Traian Demetrescu”.

„Ne bucurăm să avem, din nou, alături de noi, artişti desăvârşiţi, care, timp de o lună, vor lucra cu sârguinţă, în piatră, astfel încât, la final, noi, craiovenii să ne putem bucura de adevărate opere de artă. Aşteptăm cu interes să facem cunoştiinţă cu artiştii, ideile lor şi modul lor de lucru, dar, mai ales aşteptăm să vedem rezultatele muncii lor”, a declarat viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.

Deschiderea Simpozionului va avea loc pe 1 august, de la ora 11:00, la Centrul Multifuncțional Craiova, unde publicul craiovean este invitat.

Politica