joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova îl „dezonorează” pe Popa’s

După ce primarul Slatinei, Emil Moţ, a anunţat că va solicita consilierilor locali să-i retragă artistului Ștefan Popa Popa’S titlul de cetăţean de onoare al municipiului, după ce acesta a făcut afirmaţii jignitoare la adresa oltenilor şi Primăria Craiova a luat atitudine.

Printr-un comunicat de presă, municipalitatea a anunţat că, în ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Craiova de joi, 25 iulie 2019, se va propune retragerea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Craiova, un proiect în acest sens fiind depus de grupul de consilieri ai Partidului Social Democrat.

“Craiova a fost și este, cu siguranță, unul dintre cele mai importante orașe ale României, iar faptul că locuitorii acestui mare municipiu aleg să lucreze în alte regiuni demonstrează o bună pregătire în domeniile în care aceștia profesează. Astfel de declarații denigratoare, susținute cu atâta vehemență în spațiul public de domnul Ștefan Popa Popa’s, nu pot fi demne de o persoană cu înalte pretenții culturale și care este reprezentantul unui oraș cosmopolit cum este Timișoara, gestul dânsului fiind cu atât mai regretabil din postura sa de Cetățean de Onoare al Municipiului Craiova. Odată ce a acceptat acest titlu în 2005, dl. Ștefan Popa Popa’s a devenit la rândul dânsului un ambasador al oltenilor, al craiovenilor care i-au conferit această distincție. În calitate de Primar al Municipiului Craiova, susțin inițiativa consilierilor PSD și a craiovenilor care au dezavuat gestul lui dezonorant în mediul online și au cerut insistent retragerea titlului de Cetățean de Onoare conferit domnului Ștefan Popa Popa’s în anul 2005.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe această cale, țin să îi reamintesc domnului Ștefan Popa Popa’s că orașul Craiova a reprezentat, de-a lungul anilor, un punct de referință în făurirea României și a dat numeroase personalități recunoscute atât în plan național cât și internațional”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Municipiului Craiova, se arată în comunicatul menţionat.

Caricaturistului Ștefan Popa Popa’s i-a fost conferit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Craiova în anul 2005.

Reamintim că, în cadrul unei emisiuni, la TV Europa Nova, din Timişoara, caricaturistul Stefan Popa Popa’s a spus că publicul din acest oraş nu mai este „de valoare”, pentru că sunt prea mulţi olteni.

“La ora actuală, Timişoara este invadată de olteni, peste tot numai maşini de Olt, Mehedinţi şi Dolj. Oltenii au stricat echilibrul cultural din Timişoara. Vrem o Timişoară a culturii, a bunului gust, nu ca publicul să cizeleze cultura. Publicul din Timişoara s-a schimbat, 60% sunt olteni. Unde sunt oamenii de valoare?

Trebuie să atacăm această temă, din Oltenia nu au venit cei mai buni, au venit ciurucurile. Înainte, copiii din Timişoara se jucau cu sârbi, maghiari, nemţi; ştiau patru limbi. Acuma, doar fusei, mersei, ma dusei… Nu zic, sunt şi oameni de valoare din Oltenia, dar aceia sunt sub 20″, a apreciat Stefan Popa Popa’s, suparat că, atunci când a fost invitat de primărie să facă portrete, caricaturi, în Piaţa Libertăţii, toţi s-au aşezat pe bănci, nimeni nu i-a dat bună ziua, scrieimpactpress.ro.

Politica