joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria caută chiriaşi pentru hotelul de la „Ion Oblemenco”

Primăria Craiova încearcă din nou să găsească o firmă care să se ocupe de hotelul şi restaurantul de la Stadionul „Ion Oblemenco”. După ce varianta concesionării celor două obiective nu a atras pe nimeni, municipalitatea încearcă acum să le închirieze. Pe 15 ani.

În acest sens, consilierii municipali ar urma să aprobe, joi, organizarea unei licitaţii.
Reprezentanţii Primăriei menţionează în raportul ataşat proiectului de hotărâre care va fi supus votului consilierilor că restaurantul din cadrul Complexului Sportiv „Ion Oblemenco” se adresează atât spectatorilor pe timpul desfăşurării evenimentelor sportive, cultural etc., cât şi tuturor cetăţenilor pe toată perioada în care nu sunt organizate aceste spectacole. Restaurantul este destinat şi clienţilor ce se cazează în hotelul existent în incinta complexului sportiv.
„Din punct de vedere constructiv al complexului sportiv, acest restaurant este situat în imediata vecinătate a hotelului (cu acces direct din hotel), dar şi cu un alt acces direct din tribunele stadionului. Totodată în cadrul acestui compex sportiv este realizat şi un hotel care poate asigura condiţii de cazare în cele mai bune condiţii, la standardele actuale. Adică hotelul şi restaurantul din acest complex sportiv au un caracter independent, ce asigură în permanenţă servicii de cazare şi alimentaţie publică”, explică reprezentanţii Primăriei.

Municipalitatea a încercat să găsească administrator privat pentru hotel şi restaurant şi a organizat licitaţii publice pentru concesionarea acestora. Numai că la licitaţii nu s-a prezentat nimeni.
„În vederea atragerii de venituri la bugetul local şi a unei bune administrări a hotelului şi a restaurantului, Consiliul Local al Municipiului Craiova a hotărât prin HCL nr. 500/21.12.2017 concesionarea prin licitaţie publică, pe o perioadă de 15 ani, a hotelului şi restaurantului din incinta “COMPLEX SPORTIV CRAIOVA-STADION DE FOTBAL, iar prin HCL nr. 129/29.03.2018 au fost aprobate Caietul de Sarcini şi Documentaţia de Atribuire din cadrul procedurii de concesionare prin licitaţie publică a hotelului şi restaurantului (ce va fi numit în continuare OBIECTIV). În vederea concesionării acestui OBIECTIV, autoritatea publică locală a organizat: – Prima procedură de atribuire prin licitaţie publică a acestui OBIECTIV, la care nu a fost înregistrată nicio ofertă. Ca urmare acestă procedură a fost anulată (vezi raportul acestei proceduri nr. 3604/09.01.2019, cu propunerea de a se organiza o nouă procedură de licitaţie publică. – A doua procedură de atribuire prin licitaţie publică a acestui OBIECTIV, la care nu a fost înregistrată nicio ofertă. Ca urmare acestă procedură a fost anulată (vezi raportul acestei proceduri nr. 35153/21.02.2019, cu propunerea de a se organiza o nouă procedură de concesionare prin negociere directă, conform prevederilor din art. 26 şi art. 25 alin (2) din OUG nr. 54/2006. – Procedura de atribuire prin negociere directă a acestui OBIECTIV, la care nu a fost înregistrată nicio ofertă. Ca urmare acestă procedură a fost anulată (vezi raportul acestei proceduri nr. 84501/08.05.2019”, se arată în raport.
Legal, nu mai poate fi organizată o altă procedură de concesionare, explică reprezentanţii Primăriei, astfel că se încearcă închiriera acestor spaţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Deoarece la cele trei proceduri de concesionare a acestui OBIECTIV nu a fost interesat niciun ofertant cu obiect de activitate hotel şi restaurant, apreciem că este necesară şi oportună organizarea procedurii de închiriere prin licitaţie publică, pe o perioadă de 15 (cincisprezece) ani, a Hotelului şi Restaurantului din incinta „COMPLEX COMERCIAL CRAIOVA-STADION DE FOTBAL” situat în Craiova, B-dul Ilie Balaci, nr. 8, ce aparţine domeniului public al Municipiului Craiova,în conformitate cu prevederile OUG nr 57/2019 privind Codul Administrativ”, menţionează aceştia.
Hotelul este situat în interiorul complexului sportiv la Tribuna 1 şi este structurat pe patru nivele, iar restauranul este situat în aceeaşi zonă şi este structurat pe două nivele.
“Dotările unităţilor de cazare din componenţa hotelului sunt: fiecare unitate de cazare (cameră) este utilată cu mochetă, dulap, cuier, 1 pat single, 1noptieră şi baie proprie; fiecare baie a unei unităţi de cazare este utilată/dotată cu: gresie, faianţă, duş+cădiţă, lavoar, vas closet, oglindă, radiator tip port-prosop. Pe holurile aferente hotelului este montată mochetă. Totalul suprafeţei hotelului (conform proiectului) este de S=1950,84mp Totalul suprafeţei restaurantului (conform proiectului) este de 1660,34mp. În incinta hotelului şi restaurantului sunt ascensoare: pentru persoane, pentru transferul mâncării între etaje, pentru evacuare deşeuri şi pentru aprovizionare”, explică reprezentanţii Primăriei.
Cei care sunt interesaţi de închirierea acestor spaţii trebuie să ştie că au o serie de obligaţii. Între altele, să-şi obţină singuri documentaţiile pentru funcţionare.
“Chiriaşul va achita toate costurile ce prevăd : obţinerea avizelor şi acordurilor (inclusiv documentaţiile necesare) cerute de prevederile normative şi legislative în vigoare pentru exploatarea construcţiei cu destinaţia de hotel şi restaurant; obţinerea certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construire în vederea stabilirii tuturor dotărilor ce sunt necesare pentru hotel şi restaurant (dacă este cazul); încheierea asigurărilor şi suportarea primelor de asigurare, fără a se deduce din chirie; încheierea contractelor de mentenanţă a lifturilor şi efectuarea tuturor reviziilor, fără a se deduce din chirie; alte situaţii ce pot apărea pe parcursul derulării contractului de închiriere, ulterior datei procesului verbal de finalizare a lucrărilor stabilite prin autorizaţia de construcţie, dar nu pot fi prevăzute la data încheierii contractului de închiriere, ca urmare a modificărilor ce vor fi impuse de legislaţia specifică de funcţionare a unui hotel şi restaurant (pot exista cazuri în care durata de funcţionare a echipamentelor este mai mică de 15 ani şi acestea trebuie să fie înlocuite, iar viitoarea legislaţie va impune înlocuirea echipamentelor cu altele, conform normativelor, alte cazuri ce definesc siguranţa în funcţionare a hotelului şi restaurantului, alte situaţii similare). Chiriaşul are obligaţia de a obţine, pe cheltuiala sa, toate acordurile şi avizele impuse de legislaţia în vigoare cu privire la protecţia mediului, paza contra incendiilor, protecţia muncii, ISCIR, etc., ce sunt prevăzute a se obţine înaintea obţinerii autorizaţiei de funcţionare a imobilului ca hotel şi restaurant, cât şi pe parcursul derulării contractului de închiriere. Chiriaşul nu va putea solicita recuperarea costurilor precizate anterior, precum şi a altor costuri ce vor rezulta din obţinerea, pe cheltuiala sa a acordurilor şi avizelor de funcţionare a hotelului şi restaurantului, impuse de legislaţia în vigoare şi care nu pot fi anticipate şi nu sunt menţionate în acest capitol”, se mai explică în raport.

Chiria lunară privind pentru cele două locaţii va fi stabilită prin raport de evaluare care va fi însuşit de Consiliul Local al Municipiului Craiova.

Politica