joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noi tarife la Hipodrom

Hipodromul din Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova va fi reabilitat de municipalitate în perioada următoare, iar din acest motiv au fost stabilite şi noi tarife pentru utilizarea lui. Noile tarife ar urma să fie aprobate în şedinţa de joi a Consiliului Local Craiova.

Între altele, autorităţile vor să refacă grajdurile, să construiască şi să monteze porţi la Hipodrom, dar şi să facă alte lucrări de reabilitare a construcţiilor de aici.

În ceea ce priveşte stabilirea tarifelor pentru adăpostirea şi îngrijirea cailor, administraţia motivează necesitatea aprobării lor prin: „În conformitate cu prevederile art.31 din O.G. nr. 71 / 2002 prin adresa nr.106996/2019 a fost comunicat administratorului faptul că în grajdurile hipodromului sunt adăpostiţi şi cai ce nu sunt proprietatea primăriei, iar contractele de inchiriere, folosinţă/ pensiune incheiate cu proprietarii acestora au incetat şi deci este necesar să se fundamenteze şi să se aprobe în consiliul de administraţie tarife pentru închiriere boxă (cu sau fara pensiune), în vederea încheierii unor noi contracte. Sunt de asemenea persoane care şi-au exprimat în scris intenţia de a beneficia de unele servicii ce ţin de activitatea de administrare a Hipodromului şi este necesar să fie stabilite tarife pentru folosirea unui cal proprietatea primăriei pentru antrenamente sau pentru participarea la competiţii, pentru alte persoanele decât cele care sunt legitimate la CSM Craiova. Pentru asigurarea exploatării şi întreţinerii eficiente a bazei Hipodrom pot fi de asemenea stabilite tarife pentru sedinţe foto și video, sau pentru organizarea unor evenimente pe terenul aparținând complexului( mai puţin grajduri). Astfel, pentru atribuirea în folosinţă/închiriere a boxelor ce se găsesc în baza Hipodrom din parcul Nicolae Romanescu persoanelor fizice sau juridice deţinătoare de cai, operatorul/administrator RAADPFL urmează să fundamenteze tarife şi să le aprobe în consiliul de administraţie. După parcurgerea acestor etape Direcţia Patrimoniu poate propune consiliului local aprobarea tarifelor pentru atribuirea în folosinţă/închiriere a boxelor”, după cum se arată în raportul ce însoţeşte proiectul de hotărâre care va fi supus votului consilierilor locali.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Administratorul poate caza în boxele existente, atât cai care aparţin municipalităţii, cât şi cai care aparţin persoanelor fizice sau juridice, se mai arată în document.

„În cazul persoanelor fizice sau juridice operatorul va încheia contracte de folosinţă/închiriere şi de prestări servicii cu pensiune completă sau parţială. -pensiunea completă presupune următoarele: cazare; întreţinere/îngrijire zilnică cal; curăţenia boxei interioare; hrănirea calului; asigurarea hranei (ovăz – boabe, orz – boabe, lucerna, fân, grăunţe, apă, sare, fructe/legume – opţional, etc); curăţenia padocului exterior; adăpare şi spălare (doar în perioada de vară sau când temperaturile permit); plimbare cal – maxim 15 minute/zi atunci când condiţiile meteo permit (temperaturile să nu fie sub 0 ͦ C, să nu plouă, să nu fie gheaţă/polei, etc) si doar in prezenta proprietarului calului , efectuarea dezinsecţiei în boxele interioare cu ajutorul atomizorului. Se efectuează cu precădere în sezonul cald împotriva muştelor şi ţânţarilor, consultaţiile veterinare, tratamente, deparazitări etc pentru caii ce aparţin Municipiului Craiova, efectuarea igienizării boxelor interioare şi exterioare (…) În cazul cailor care aparţin Municipiului Craiova, operatorul/administrator va încasa contravaloarea serviciilor/lucrărilor pe baza situaţiilor de lucrări de la proprietar. Cazarea cailor care aparţin persoanelor fizice sau juridice se va face în limita boxelor interioare, prioritate având caii proprietate a municipiului Craiova. În cazul cailor care aparţin persoanelor fizice cu care operatorul are incheiate contracte, operatorul/administrator va încasa contravaloarea serviciilor/lucrărilor în baza contractelor încheiate cu acestia şi a tarifelor legal aprobate”, conform raportului.

Tariful zilnic pentru îngrijirea cailor de la Hipodrom a fost stabilit la 40,67 lei, iar cel pentru tratamente/ consultaţii medicale acordate cailor din baza Hipodrom (excepţie caii ce aparţin persoanelor fizice/juridice – la 34,99 lei.

Politica