joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lia Olguţa Vasilescu rămâne lider PSD

Fost primar al Craiovei şi fost ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a fost realeasă preşedinte al PSD Craiova, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe a partidului la care au participat peste 600 de membri ai organizaţiei. În cadrul aceleiaşi conferinţe, social-democraţii l-au desemnat secretar al organizaţiei pe senatorul Radu Preda. Vicepreşedinţi ai PSD Craiova au fost aleşi, între alţii, Sorin Manda, Eliza Peța, Romeo Tiberiade şi Lucian Dindirică.

„Au trecut şapte ani de când am câştigat Primăria Craiova, în condiţiile în care oraşul devenise portocaliu la propriu. Ce am reuşit să facem în aceşti şapte ani? Exact ceea ce am promis. Aduceţi-vă aminte cum arăta oraşul înainte să începem noi să îl schimbăm. Plin de câini maidanezi. Am construit un adăpost canin. Spitalele subordonate Primăriei erau într-o stare jalnică. Am intrat acolo, am intrat la Căminul de Bătrâni, am intrat la Spitalul de Copii de la Parc. Nu doar că erau condiţii insalubre dar era risc mare de a te duce cu o boală şi a lua şapte. Ce am făcut noi în această perioadă? Am construit un spital municipal nou. Este primul construit, după Revoluţie, de o municipalitate şi toate spitalele Primăriei Craiova, 2, 3 şi 4, la ora actuală arată extraordinar de bine şi putem merge cu fruntea sus”, le-a spus Olguţa Vasilescu celor prezenţi.

Ea s-a declarat optimistă cu privire la competiţiile electorale din următoarea perioadă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Vin în fața noastră bătălii pe care știu că putem să le câștigăm. Vin alegerile locale de anul viitor, vin alegerile parlamentare. Anul acesta sunt alegeri prezidenţiale unde sper totuşi să facem o figură frumoasă. Noi suntem pe deplin determinaţi să ne ducem mai departe toate proiectele. Este obligația noastră să realizăm ceea ce am promis”, a mai afirmat Olguţa Vasilescu.

Referindu-se la rezultatele alegerilor europarlamentare, ea a declarat: „Sigur că acest lucru nu se va mai întâmpla pe viitor, dacă vom lua măsuri şi eu spun că vom lua măsuri în acest sens. Şi cred că este obligatoriu din partea noastră să ne aplecăm cu mai multă responsabilitate asupra unor oameni pe care noi i-am girat în administraţia locală. Cred că sunteţi cu toţii de acord cu mine. Nu mai putem pierde pe mâna noastră şi pe incapacitatea de a lua măsuri atunci când este cazul”.

Prezent la conferinţă, preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a declarat: „Vreau să vă încurajez și să vă spun capul sus pentru că mai rău de atât nu se poate!

Am văzut tot felul de previziuni despre ce se va întâpla cu PSD în Craiova ori în județul Dolj. Cum o să o ia PSD-ul la vale și alții în sus… Eu nu cred lucrurile acestea și eu cred că depinde doar de noi să ne construim viitorul. Dacă rămânem o echipă unită, dacă înțelegem că tot ceea ce facem, atât politic cât și administrativ, facem pentru cetățenii pe care îi reprezentăm, nu avem cum să nu obținem rezultatele pe care ni le propunem. Este foarte important să ne propunem să câștigăm Consiliul Județean, să câștigăm Primăria Craiova și majoritatea în Consiliul Local și cred că dacă pornim de la aceste idei avem aproape un an de zile să ne organizăm și să ne reorganizăm și să ne pregătim pentru ca în confruntarea de anul viitor să plecăm cu prima șansă.

Am înțeles la alegerile trecute, dincolo de candidați, dincolo de tot ce am putut să facem noi, fugeam cu ‹pietroiul› în spate și ne trăgea în jos. (…) Nu mai este Dragnea, nu mai este ‹pietroiul› în spate, deci putem fugi mai bine, nu?”

Secretarul general al partidului, Radu Preda, a prezentat raportul organizaţiei în care se arată că „agenda media a fost ocupată, în mare măsură, de problemele legate de guvernare”. Tot în raportul realizat de către Olguța Vasilescu și prezentat de Radu Preda se aduc acuzații membrilor PSD Craiova pentru „lipsa de asumare a identității politice în mediul on-line și în viața de zi cu zi a realizărilor și programelor PSD”. Preda a mai precizat și faptul că, pentru a fi siguri de câștigarea Craiovei pe viitor, va fi nevoie de aproximativ 50.000 de voturi pentru PSD, notează Estv.ro.

La eveniment au mai participat parlamentari de Dolj, președintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, și vicepreședintele Cosmin Vasile, de la Consiliul Județean Dolj, dar și ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ștefan – Radu Oprea.

Politica