vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Urs, observat în zona Mănăstirii Cozia. Populaţia, avertizată prin RO-ALERT

După ce miercuri, o ursoaică a fost descoperită moartă pe calea ferată de pe Valea Oltului, fiind călcată de un tren, vineri, populaţia din aceeaşi zonă, aflată în preajma Mănăstirii Turnu din judeţul Vâlcea, a fost avertizată prin RoAlert de prezenţa unui alt exemplar, de această dată viu.

Potrivit Adevărul, mai mulţi turişti au văzut, vineri după-amiaza în prejma Mănăstirii Turnu,de pe Defileul Oltului, în Călimăneşti – Vâlcea, un urs şi au alertat imediat 112. La scurt timp, populaţia din zonă, pe o rază de 5 kilometri a fost avertizată de prezenţa animalului sălbatic, iar specialiştii au fost trimişi în zonă pentru a lua măsuri.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea au transmis că ” Un echipaj de jandarmi se deplasează la faţa locului. S-a luat legătura cu Parcul Naţional Cozia care a anunţat Ocolul Silvic Călimăneşti şi Garda Forestieră Vâlcea”.

De asemenea, populația a fost avertizată prin RoAlert: „Atenţie! Urs observat în zona Mănăstirii Turnu, din localitatea Călimăneşti! Sporiţi atenţia! Nu vă expuneţi pericolului! Evitaţi zona! În caz de urgenţă, apelaţi 112! Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea”.

La începutul săptămânii trecute, o ursoaica a fostt omorâtă de tren  în apropiere de Mănăstirea Turnu, din judeţul Vâlcea

Directorul PN Cozia, ing. Pavel Prundurel a declarat că cel mai probabil ursoaica venise de pe munte în căutare de hrană, la marginea pădurii, chiar lângă calea ferată. Când a fost găsită avea capu zdrobit şi labele tăiate. Angajaţii CFR sunt cei care au anunţat accidentul feroviar.

Anul trecut, s-au înregistrat mai multe incidente în zona de nord a judeţului Vâlcea, în care urşii au atacat animalele domestice. Tot atunci, angajaţii parcului au reuşit să filmeze şi o ursoaică însoţită de doi pui pe stâncile de pe Cozia. Filmarea postată pe Facebook a devenit virală.

Politica