joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiecte de 2,5 milioane de euro, parteneriat Severin – Kladovo

Primăria Drobeta Turnu Severin a câştigat patru proiecte în cadrul Programului România-Serbia, care vor fi implementate în parteneriat cu Primăria Kladovo.
„Din 172 de proiecte depuse, doar 33 au fost aprobate, din care 4 sunt ale Primăriei Drobeta Turnu Severin. În ultimii ani, am dezvoltat împreună cu Primăria Kladovo o serie de proiecte comune privind cooperarea transfrontalieră și parteneriate strategice benefice pentru cele două comunități. Mulțumesc echipei Primăriei pentru munca depusă și sunt convins că aceste proiecte importante pentru comunitate vor fi duse la bun sfârșit. Valoarea totală a proiectelor este de 2,5 milioane de euro, din care o parte revin Primăriei Drobeta Turnu Severin, bani ce vor fi cheltuiți în dezvoltarea turismului, prin punerea în valoare a Cetății Medievale, a altor obiective culturale și dotări cu vehicule și echipamente de intervenție în situații de urgență”, a precizat primarul Marius Screciu.
La conferinţa de lansare a proiectelor a participat directorul executiv al Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Timișoara, Anca Lolescu, organism cu sprijinul căruia și Consiliul Județean Mehedinți implementează proiectul „Îmbunătățirea Conectivității de-a lungul Dunării”, prin care se va asfalta drumul dintre localitățile mehedințene Bunoaica – Cireșu, menţionează reprezentanţii administraţiei judeţene.
„Din această perspectivă, dar și pentru susținerea tuturor proiectelor implementate de primăriile din Mehedinți, pe Programul Transfrontalier România – Serbia, am ținut să îi mulțumesc personal, doamnei director executiv Anca Lolescu! Totodată, îi doresc mult succes domnului primar Marius Screciu în implementarea proiectelor lansate astăzi!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
La eveniment au mai luat parte Vladan Tadic – Consulul General al Republicii Serbia la Timișoara, Marius Oliver Dilof – Consulul General al României la Zajecar, Sasa Nikolic – primarul municipiului Kladovo, Nicolae Drăghiea – prefectul județului Mehedinți, reprezentanții instituțiilor de stat din județul Mehedinți.

Politica