vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SVSU Bâcleş s-a calificat la etapa naţională a concursurilor profesionale

Echipajul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bâcleş a obţinut locul I la etapa interjudeţeană a concursurilor profesionale destinate serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, care s-a desfăşurat în perioada 11-12 iulie 2019, în municipiul Caransebeş.
În cadrul competiţiei regionale s-au întrecut 14 echipaje reprezentative – şapte ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi şapte ale serviciilor private pentru situaţii de urgenţă, din judeţele: Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea.
După parcurgerea celor trei probe practice: „Pista cu obstacole pe 100 de metri”, „Ştafeta 4×100 de metri” şi „Dispozitivul de intervenţie la motopompă”, echipajul S.V.S.U. Bâcleş a demonstrat că deţine abilităţile şi deprinderile necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, reuşind să urce pe prima treaptă a podiumului, calificându-se astfel la etapa naţională.
Pompierii militari mehedinţeni apreciază implicarea şi pregătirea de care dau dovadă pompierii voluntari, nu numai în cadrul întrecerilor, dar mai ales în desfăşurarea misiunilor în sprijinul semenilor, ei fiind primi care merg la locul evenimentelor, atunci când situaţiile de urgenţă afectează viaţa sau bunurile cetăţenilor din zona lor de competenţă şi intervin pentru protejarea vieţii şi bunurilor acestora, până la sosirea pompierilor profesionişti.
Cadrele ISU Mehedinţi îşi felicită colaboratorii din cadrul S.V.S.U. Bâcleş şi le doresc succes la etapa naţională a concursurilor profesionale, ce se va desfăşura în luna august, în judeţul Prahova.

ISU Mehedinţi

Politica