Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Expoziţia dedicată faraonului Tutankhamon ajunge la Paris

Publicat

pe

Parisul este al doilea oraş, după Los Angeles, în care poposeşte expoziţia-eveniment „Toutankhamon: Le Trésor du Pharaon” („Tutankhamon: Comoara Faraonului”) și pentru care s-au vândut un milion de bilete.

Lansată în 23 martie la Grande Halle de la Villette, în nordul Parisului, expoziţia prezintă 150 de obiecte provenite de la Muzeul din Cairo şi care au fost găsite în mormântul tânărului faraon în 1922. Datorită succesului de care se bucură, expoziţia a fost prelungită cu o săptămână față de data programată, urmând să fie închisă pe 22 septembrie. Un sistem de rezervare a biletelor a fost creat chiar înainte de lansarea expoziţiei, pentru a se evita cozile.

După Paris, „Tutankhamon: Comoara Faraonului”  ajunge la Londra, urmată de Sydney. Turneul este prevăzut să se încheie în 2024 şi cuprinde alte câteva etape.

Transferul unei părţi a colecţiilor Muzeului din Cairo din Piaţa Tahrir către Marele Muzeu Egiptean din Giza, care urmează să îşi deschidă porţile în trei-patru ani, a permis ca mai multe obiecte remarcabile să poată părăsi în mod excepţional Egiptul pentru a fi prezentate în întreaga lume.
În 1967, expoziţia „Tutankhamon şi timpul său” din Franţa, inaugurată de André Malraux, la acel moment ministru al culturii, a prezentat doar 45 de exponate şi s-a bucurat de un succes imens, atrăgând un număr record de 1,2 milioane de vizitatori.

Continue Reading