vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Terasă din Slatina, demolată la cererea primarului

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a luat decizia să demoleze terasa construită pe bulevardul A. I. Cuza, la Cinema Slatina. Edilul a explicat că agentul economic nu a respectat autorizaţia de construcţie, ocupând prea mult din trotuar.

Societatea comercială care operează terasa respectivă trebuie să înceapă demolarea chiar vineri.
„În cazul terasei de la Cinema, agentul economic nu a respectat autorizaţia de construcţie. A fost amendat şi, în termen de zece zile de la constatarea contravenţiei, are obligaţia să aducă terenul la forma iniţială. Adică, pe 12 iulie trebuie să înceapă procesul de demolare a construcţiei. În caz contrar, se va aplica amendă de la 50.000 la 100.000 lei, iar Primăria Slatina va demola construcţia”, a declarat primarul Emil Moţ.
Municipalitatea slătineană a desfăşurat, în perioada 28 mai – 10 iunie, o serie de acţiuni de verificare şi control la terasele care ocupă domeniul public fără drept sau fără a deţine documente legale care să permită acest lucru.
Poliţiştii locali au constatat, printre altele, că agenţii economici au amplasat pe domeniul public vitrine, lăzi frigorifice şi tonete de îngheţată, mese fără scaune pentru alimente de tip fast-food sau au amplasat terase în toată regula, deşi nu aveau autorizaţii în acest sens. În total, au fost verificaţi 60 de agenţi economici din Slatina, aplicându-se 37 de sancţiuni, valoarea totală a amenzilor ajungând la 14.350 lei.
Amenzi au fost aplicate şi pe 1 iunie, de Ziua Copilului, valoarea totală a acestora ajungând la 6.600 lei. Este vorba despre fapte de comerţ stradal neautorizat.

Politica