sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nesimțirea amendată! Locurile de joacă, pubele pentru unii

În Craiova, locurile de joacă sunt coșuri de gunoi pentru unii cetățeni. La fel și foișoarele amenajate în cartiere. Ambalaje, peturi, coji de semințe. Asta aruncă unii în locurile amintite. Nesimțirea a fost amendată de Poliția Locală.

În ultimele 24 de ore structurile operative cu atribuții de ordine publică din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, au desfășurat acțiuni specifice, punctuale, la locurile de joacă și foișoarele amenajate de autoritatea locală, în zonele apropriate acestora, precum și în zonele pietonale, pentru depistarea și sancționarea persoanelor ce încalcă regulile de conviețuire socială cu privire la aruncarea diverselor gunoaie pe domeniul public (ambalaje, peturi, cutii, coji de semințe), practicarea cerșetoriei, tulburarea liniștii publice.

Astfel, au fost aplicate un număr total de 97 sancțiuni contravenționale (din care 72 amenzi și 25 avertismente), după cum urmează: 18 sancțiuni pentru practicarea cerșetoriei, 20 sancțiuni pentru consum alcool pe domeniul public, în incinta și în imediata apropriere a locurilor de joacă, 9 persoane au fost sancționate pentru că au fumat în incinta locurilor de joacă și pentru aruncarea chiștoacelor de țigări pe domeniul public, 24 sancțiuni au fost aplicate persoanelor ce au fost depistate că au murdărit domeniul public (inclusiv incinta locurilor de joacă și a foișoarelor) prin aruncarea de ambalaje, peturi, coji de semințe, 23 sancțiuni aplicate pentru tulburarea liniștii publice în zonele unde sunt amenajate foișoare, 1 sancțiune pentru folosirea aparatelor din dotarea locurilor de joacă fără respectarea limitelor de vârstă, 2 sancțiuni au fost aplicate persoanelor depistate că au rupt trandafiri din locurile special amenajate”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 15.350 lei.

S-a intervenit pe parcursul nopții la 6 sesizări telefonice ale cetățenilor, cu privire la tulburarea liniștii publice și pentru murdărirea domeniului public la foișoarele amenajate în cartiere.

Poliția Locală face apel la cetățeni ca în cazul în care sesizează astfel de aspecte (ca cele menționate mai sus) să apeleze instituția la Telefonul Cetățeanului 0251 – 984”, se mai arată în comunicatul menționat.

Politica