vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lupta cu țânțarii, intensificată

Lupta cu țânțarii, intensificată, promit reprezentanții societății de Salubritate a Craiovei, ei anunțând că de astăzi și până pe 19 iulie este programată să aibă loc o dezinsecție terestră, iar în perioada 20-21 iulie vor fi aplicate tratamente chimice cu ajutorul unui avion utilitar. Aceasta, după ce craiovenii s-au plâns de invazia țânțarilor.

SC Salubritate Craiova SRL desfășoară, în intervalul 11-19 iulie 2019, o nouă etapă de dezinsecție pe domeniul public care va avea loc prin pulverizare terestră a substanțelor împotriva insectelor dăunătoare după ce, în data de 10 iulie, a fost finalizată etapa precedentă de aplicare a tratamentelor chimice. Operatorul, care are delegată activitatea de dezinsecție pe teritoriul municipiului Craiova, a solicitat și primit, în acest sens, acordul Direcției de Sănătate Publică Dolj”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții Salubrității.

Aceștia explică faptul că produsele folosite în cadrul intervenției sunt din grupa a treia de toxicitate și sunt avizate de Ministerul Sănătății, fiind vorba despre Vectobac WG (larvicidare) și Solfac Trio.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lucrătorii societății vor acționa în noaptea de 11 iulie, efectuând operațiunea de larvicidare în zona lacurilor din Craiova, pe o suprafață de 21,2 hectare (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lac Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului). În noaptea de 12 iulie, este programată dezinsecția în Parcul Nicolae Romanescu și zonele adiacente. În noaptea de 13 iulie, activitatea de dezinsecție va fi derulată în Parcul Tineretului, cimitirele Nord și Sineasca, zonele verzi de pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Maria Tănase și de la Casa Științei și Tehnicii. Echipele care acționează la nivelul Craiovei vor demara intervenția în celelalte cartiere ale Craiovei în data de 14 iulie, începând cu ora 24.00, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente.  Suprafața pe care va avea loc operațiunea de combatere a insectelor dăunătoare în cadrul acestei etape este de 762,35 hectare, programul de intervenție putând fi modificat în funcție de condițiile meteologice existente”, se mai arată în comunicatul menționat.

În mod normal, între etapele de dezinsecție efectuate de operatorul de salubritate este un interval de pauză de 18 zile. Cum însă în ultima vreme în Craiova perioadele de căldură au alternat cu cele de precipitații, iar umiditatea a fost crescută, eficiența dezinsecției a scăzut. Din acest motiv, dar și în urma sesizărilor făcute de locuitorii Craiovei la operatorul de salubritate și prin Telefonul Cetățeanului s-a decis: lupta cu țânțarii, intensificată.

În perioada 20-21 iulie 2019, este programată o nouă intervenție, în cadrul acestei etape de dezinsecție pulverizarea insecticidelor urmând să se desfășoare pe cale aeriană. Tratamentele avio-chimice, care vor avea loc în funcție de condițiile meteorologice existente, se vor desfășura pe o suprafață de 780 hectare. Menționăm faptul că, potrivit Programului anual de combatere a vectorilor pentru anul 2019, au fost planificate pentru acest an patru etape de dezinsecție prin pulverizare terestră și alte patru prin pulverizare aeriană a insecicidelor”, mai arată reprezentanții Salubrității.

lupta cu țânțarii, intensificată

Aceștia au mai transmis că, până în prezent, au fost desfășurate trei etape de dezinsecție aeriană și două prin pulverizare terestră, după următorul program:

I. 19-20 mai 2019- dezinsecție aeriană

II. 10-24 iunie- dezinsecție terestră

III. 15-16 iunie- dezinsecție aeriană

IV. 1-19 iulie- dezinsecție terestră

V. 6-7 iulie- dezinsecție aeriană

Etapele 2-3 și 4-5 de dezinsecție s-au desfășurat concomitent, pentru exterminarea cât mai multor insecte vii.

În momentul de față, în activitatea de dezinsecție prin pulverizare aeriană, societatea noastră folosește soluții de lucru cu doza maximă recomandată de producătorul insecticidului Solfac Trio pentru combaterea insectelor zburătoare, respectiv 60 ml la 10 litri de apă la hectar, în timp ce pentru dezinsecția terestră se folosesc 50 ml la 1 litru de solvent pentru o suprafață de 1000 metri cubi (doza maximă), având în vedere că operațiunea se execută prin termonebulizare”, mai arată reprezentanții SC Salubritate.

Politica