sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mobilizarea mamelor! Dotări la secţiile de Pediatrie de la SCJU Craiova

Dotări la secţiile de Pediatrie de la SCJU Craiova. Frigidere, un aparat de aer condiţionat, dar şi aparate de aerosoli au fost obţinute, pentru copiii internaţi în spitalul din Bănie, în urma unei campanii pornită de două tinere mame din Craiova, pe o reţea de socializare. Campania continuă. În spital este nevoie de multe şi doar cu sprijinul fiecăruia dintre noi copiilor nu le va mai fi cald, ori frig în saloane, iar mamele nu vor mai dormi pe scaune lângă pătuţuri, aşa cum vă spuneam într-un articol anterior. Pentru că statului nu îi pasă.

Campania de strângere de fonduri pentru dotări la secţiile de Pediatrie de la SCJU Craiova a fost lansată iniţial pentru a cumpăra un frigider pentru copiii internaţi la SJU Craiova şi mamele care stau cu ei în spital.
„Bună ziua, dragi mămici și burtici! Împreună cu Mihaela Stănculescu aș dori să susțin o mică campanie pentru strângerea de fonduri pentru a achiziționa un frigider care să folosească mămicilor și piticilor internați la secția de chirurgie pediatrică din cadrul spitalului nr. 1. S-au strâns niște bani, dar, din păcate, insuficienți pentru frigider. Dacă doriți să dați o mână de ajutor, vă rugăm să donați (…)”, scria, pe 2 iulie, pe pagina de facebook „mămici şi burtici din Craiova”, Andreea Triţă.
În doar câteva zile, mamele s-au mobilizat, iar acum pentru spital sunt două frigidere, nu unul, dar şi alte aparaturi.
Luni, Andreea a anunţat pe facebook: „Organizez o companie de strângere de fonduri pentru secțiile de pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova. Am aflat de la mămici cu o situație mai deosebită, care, din păcate, frecventează saloanele secției de pediatrie și oncopediatrie, că șederea lor și a micuților lor ar putea fi îmbunătățită cu un minim efort din partea noastră, a comunității. Împreună cu una dintre aceste mămici, am reușit să strângem niște fonduri destul de mici momentan, dar și să obținem donații substanțiale, precum 2 frigidere noi (nu exista niciunul pentru micii pacienți), 1 aparat de aer condiționat (insuficient pentru câte saloane sunt) și 3 aparate de aerosoli, atât de necesare copiilor internați și câteva lenjerii”.

„Ar putea fi oricând unul dintre noi acolo”

Campania de strângere de fonduri continuă.
„Ne dorim din suflet să reușim să achiziționăm și să montăm jaluzele deoarece temperatura poate ajunge și la 42 de grade în saloane (!!!), dar și tensiometre, pulsoximetre, scaune și lenjerii, pentru a face mai ușoară perioada de internare a copilașilor bolnavi. Îndrăznesc să vă cer să vă alăturati micii mele campanii. Nu e vorba de sume fabuloase, putem face asta împreună fara eforturi foarte mari. Și cu toate astea, efectul ar fi imediat, evident și de mare ajutor copiilor și mamelor care suferă alături de ei.
Dacă am reușit să vă conving, puteți dona orice sumă, oricât de mică (ne-ar bucura și sume mai mari, dacă se poate) în contul meu. Voi folosi ultimul leu donat în scopul acestei campanii. Voi pune la dispoziția oricărei persoane interesate extrasul de cont și facturile aferente cheltuielilor. Eu sunt norocoasă și binecuvântată cu 2 copii minunați și sănătoși, însă ar putea fi oricând unul dintre noi acolo.
Mulțumesc!”, este mesajul Andreei.

Cei care vor să doneze o pot face în contul RO85INGB0000999904884204, deschis la ING Bank pe numele Triţă Andreea Theodora.

Politica