vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Guvernul ia în calcul impozitarea progresivă a pensiilor speciale

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici analizează măsurile pe care trebuie să le aplice pentru a scădea deficitul bugetului de stat la 3% din PIB, limita acceptabilă conform normelor UE. Acestea vor fi anunţate la sfârşitul lunii iulie, odată cu rectificarea bugetară, au explicat sursele citate.

Astfel, din cei 11 miliarde de lei, care reprezintă deficitul bugetar actual, ministrul Finanţelor plănuieşte tăierea a 7 miliarde de lei din cheltuielile Guvernului, pentru a se încadra în ţinta de deficit de 3%, adică 4 miliarde de lei, conform surselor social-democrate, scrie Mediafax.

Una dintre măsurile luate în considerare de Executiv pentru reducerea deficitului bugetar este impozitarea progresivă a pensiilor speciale, conform surselor menţionate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acelaşi timp, ministrul Finanţelor ia în considerare restructurarea unor agenţii guvernamentale pentru a eficientiza activitatea lor şi costurile implicate, au explicat sursele social-democrate.

Eugen Teodorovici a afirmat, marţi că unele ministere sunt „supradimensionate”. El a oferit exemplul Ministerului Economiei, cu mii de companii în subordine, care nu îşi justifică prezenţa în economie, unele cu un singur angajat şi care „atârnă de ani de zile”. Acesta a explicat că va avea în vedere eficientizarea administraţiei publice, a personalului din ministere, nu va face restructurări în alte domenii bugetare ca educaţia sau sistemul medical.

Politica