joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adopţia Sorinei, valabilă

Adopţia Sorinei, fetiţa smulsă cu forţa din casa asistentului maternal, din Baia de Aramă, rămâne valabilă. Aceasta, după ce Curtea de Apel Craiova a respins, vineri, cererea procurorului general de suspendare a hotărârii judecătoreşti prin care fata a fost adoptată de o familie de craioveni care trăieşte în SUA.

Claudia Postelnicescu, avocata familiei Săcărin, familia adoptivă a Sorinei, a declarat pentru HotNews.ro: Această solicitare a procurorului general a fost respinsă pentru că nu a fost însoțită de niciun argument juridic, legal, ci au fost doar argumente din tot narativul acestui scandal preluat din media. Domnul procuror nu cunoaşte că adopţiile, în general, sunt nişte proceduri pe toată viaţa, iar adopțiile internaționale au la bază niște tratate. (…) Nu ne jucăm cu viaţa unor copii fiindcă ţipă nişte oameni pe stradă.

Ramona Săcărin, mama adoptivă a Sorinei, a declarat, la Curtea de Apel că Sorina „a

Policlinica Buna Vestire Craiova

învăţat să numere până la zece în engleză, a învăţat culorile în engleză”.

Procurorul general a cerut Curții de Apel Craiova și revizuirea deciziei civile din 23 aprilie, pronunțată de această instanță, prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a Sorinei, „solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată și suspendarea executării acestei hotărâri”, iar în cazul acestei solicitări, Curtea de Apel Craiova se va pronunța în 10 iulie, mai informează sursa citată.

Politica