joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de amenzi date de poliţiştii mehedinţeni

39 de amenzi, cu o valoare de peste 6.000 lei, au dat poliţiştii din cadrul Serviciului și Biroului Rutier, care au acţionat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere respectiv impunerea respectării legislației rutiere de către toți participanți la trafic.
Conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, depăşirea, acordarea de prioritate și consumul de alcool.
„Poliţiştii au controlat 61 de autovehicule și au legitimat 70 de persoane, constatând 39 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Au fost sancţionaţi 7 conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum, precum și 2 şoferi care nu purtau centura de siguranţă.
Poliţiştii au mai aplicat 3 sancţiuni contravenţionale pentru lipsa documentelor, 2 pentru depășiri neregulamentare, iar alte 3 abateri au fost constatate în cazul pietonilor.
Valoarea totală a sancţiunilor este de 6.380 lei.
Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 6 permise de conducere.
De asemenea, polițiștii au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier și au cercetat un accident grav de circulație”, arată IPJ Mehedinţi.
Poliţiştii dau şi sfaturi pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni:
– Circulaţi numai pe trotuare sau pe pistele special amenajate!
– Pe timp de noapte, dacă circulaţi pe partea carosabilă a drumului, aplicaţi pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante sau aveţi la îndemână o sursă de lumină vizibilă din ambele părţi!
– Traversaţi drumul public doar prin locurile permise
– Evitaţi să circulaţi pe scara mijloacelor de transport în comun: mai bine aşteptaţi un nou mijloc de transport decât să vă expuneţi unor riscuri inutile!
– Înainte să vă angajaţi în traversare, asiguraţi-vă de mai multe ori!
– Respectaţi regulile de circulaţie rutieră şi adoptaţi un comportament preventiv!

Politica