Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Sorina. Inspecţia Judiciară cere suspendarea din funcţie a procuroarei Maria Piţurcă

Publicat

pe

adoptia sorinei valabila

Inspecţia Judiciară cere suspendarea din funcţie a procuroarei Maria Piţurcă de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, cea care a ridicat-o cu forţa pe Sorina, fetiţa de 8 ani, din casa din Baia de Aramă a familiei care a crescut-o, pentru a o preda familiei de craioveni din SUA care a adoptat-o.

Inspecţia Judiciară transmis o solicitare în acest sens Secţiei pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM

Potrivit unui comunicat transmis marţi Agrepres, Inspecţia Judiciară a dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procuroarea Maria Piţurcă sub aspectul abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) şi t) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, reţinându-se că există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”.

De asemenea, inspectorii Direcţiei de inspecţie pentru procurori din cadrul IJ au înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a procurorului până la finalizarea procedurii, mai arată sursa citată.