Apel amânat pentru șoferul craiovean care a spart capul unui polițist de la Rutieră

Curtea de Apel Craiova a amânat soluționarea apelului declarat de bărbatul de 32 de ani, din Craiova, care în luna septembrie 2018 ajunsese în spatele gratiilor pentru că a spart capul unui polițist de la Rutieră în timp ce încerca să-l imobilizeze după ce îl urmărise în trafic. El a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare, la sfârșitul lunii martie, a declarat apel, iar Curtea de Apel Craiova a amânat judecarea pentru 8 iulie a.c., inculpatul fiind menținut în arest la domiciliu.

Reamintim că, incidentul în urma căruia polițistul Cristian Valentin Biţică din cadrul Serviciului Rutier Dolj s-a ales cu capul spart a avut loc miercuri, 19 septembrie 2018, seara, pe o stradă din apropierea Centurii de Nord a municipiului Craiova. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, un echipaj de polițiști de la Serviciul Rutier, care acționa pe Centura de Nord a Craiovei (DN 65F), a făcut semnal de oprire unui autoturism Fiat, care depășise neregulamentar un alt autoturism. Șoferul nu a oprit la semnalul oamenilor legii, astfel că aceștia au plecat în urmărirea lui și au reușit să-l oprească pe Șoseaua Bălcești.

„Întrucât șoferul nu a oprit la semnal, politiștii au pornit în urmărirea lui cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, reușindu-se blocarea în trafic a autoturismului. În momentul în care polițiștii încercau să-l imobilizeze, șoferul a lovit unul dintre polițiști cu telefonul în zona capului”, a declarat, la momentul respectiv, inspector principal Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. După ce l-a pocnit pe polițist, șoferul a rupt-o la fugă, și în ciuda faptului că cel de-al doilea agent a tras mai multe focuri de armă în aer, nu au reușit să-l mai prindă pe fugar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Polițistul rănit a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, unde a primit îngrijiri medicale, iar între timp, șoferul fugar s-a prezentat la sediul IPJ Dolj. Oamenii legii au stabilit că este vorba de Marius Cauc, de 32 de ani, din Craiova, însă nu au găsit vreun motiv pentru care bărbatul nu a vrut să oprească la semnalul polițiștilor, după care a lovit un agent cu telefonul mobil în cap.

Craioveanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, bărbatul avea permis de conducere, iar autoturismul pe care îl conducea avea ITP și poliță RCA valabile.

Cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care, după audieri, a dispus reținerea craioveanului de 32 de ani pe o perioadă de 24 de ore. O zi mai târziu, pe 20 septembrie, șoferul a fost arestat preventiv.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările și l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Marius Cauc, pentru comiterea infracțiunii de ultraj, dosarul înregistrându-se la Judecătoria Craiova pe 9 octombrie. Pe 13 noiembrie, Tribunalul Dolj a decis să-i înlocuiască lui Marius Cauc arestarea preventivă cu măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, bărbatul fiind eliberat.

Dosarul său a fost analizat în camera preliminară la Judecătoria Craiova, iar pe 7 decembrie, instanța a hotărât că poate începe judecarea lui Marius Cauc, constatând legalitatea rechizitoriului și a probelor administrate.

Pe 29 martie a.c., Judecătoria Craiova a pronunțat sentința în acest dosar. Inculpatul a recunoscut comiterea faptelor, solicitând să beneficieze de reducerea limitelor de pedeapsă și a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de ultraj și plata sumei de 3000 de lei cu titlu de daune morale către polițistul agresat.

Atât inculpatul, cât și polițistul au declarat apel, care s-a înregistrat la Curtea de Apel Craiova. La ultimul termen, de vineri, 28 iunie a.c., instanța a admis cererea de amânare a cauzei formulată de avocatul inculpatului, pentru data de 8 iulie: „Amână judecarea cauzei la data de 08.07.2019, ora 12.00 având în vedere încuviintarea cererii formulată în acest sens de apărătorul inculpatului fată de imposibilitatea prezentării din motive medicale”.

Populare

Recomandări

Rezidenții cu note mici, trimiși să se facă medici de familie

Ministrul Alexandru Rafila i-a trimis pe rezidenții cu note...

Șapte foști fotbaliști ai Universității Craiova au devenit cetățeni de onoare ai Băniei

Craiova are șapte noi cetățeni de onoare ai orașului....

Beți la volan, pe străzile din Craiova

Doi șoferi au fost prinşi beţi la volan de către...