joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Îngheţata, alegerea cea mai sănătoasă şi dietetică

Îngheţata este alegerea cea mai sănătoasă şi dietetică dintre toate dulciurile, spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic care pune afirmaţia făcută pe seama ingredientelor şi procesului de preparare.

Medicul a declarat pentru Adevărul că, ”dintre toate dulciurile – torturi, prăjituri, biscuiţi, napolitane – , îngheţata este alegerea cea mai sănătoasă şi mai dietetică. Conţine mult calciu, puţine grăsimi, puţine calorii, iar zaharul din ea se absoarbe lent. Consistenţa ei moale şi cremoasă stimulează o zonă specială din creier responsabilă de starea de bine, de aceea o să fii mai satisfăcut dacă mănânci îngheţată în loc de biscuiţi sau alte dulciuri crocante. Tot consistenţa cremoasă te îndeamnă să consumi frişcă, smântână, banane, orez cu lapte sau paste cu brâză atunci când vrei ceva bun“. 

Aceasta mai spune că, în procesul de fabricaţie lichidul din care se face îngheţata e aerat, adică injectat cu aer. Chiar dacă avem impresia că mâncăm mult, de fapt greutatea e mică şi totul a fost umflat, expandat. Iar aerul are 0 calorii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Îngheţata este un exemplu de aliment cu densitate calorică mică“, adaugă medicul nutriţionist.

Politica