Tescovenii nu scapă de pestă. Alți porci bolnavi

Porcul unui bărbat din Teasc, care îl ajuta pe cel în exploatația căruia a fost confirmată pesta porcină, a murit. Medicii sanitar-veterinari au constatat că și alte animale sunt bolnave.

„Recoltăm probe la exploatațiile de contact. Una dintre verificări am făcut-o la un bărbat din localitate care îl ajuta pe propietarul din Teasc la muncă în curte. Omului i-a murit un porc, ieri, am recoltat și am trimis la laborator. Mai facem probe și la animalele vecinilor, unde șapte din 25 erau bolnave, azi dimineață. Dacă rezultatele care vin de la laborator, sperăm noi azi, vor fi pozitive se trece la eutanasiere”, a declarat Costică Retea, directorul adjunct al DSV Dolj.
Doljenii ale căror animale vor fi ucise vor primi despagubiri
„Cei care înțeleg că trebuie să respecte procedura, să recoltăm probe de la animale și în caz de confirmare a bolii se va dispune uciderea lor, vor fi despăgubiți conform legii. Cei care scot animalele ilegal din curți și nu sunt nici identificate, neprezentând documente, acele animale vor fi confiscate , ucise, fără ca proprietarul să mai fie desbăguit”, a mai spus acesta.

Populare

Recomandări

România a anulat vizele pentru 14 jurnaliști de la Russia Today

Ministerul român de Extern a anunțat sâmbătă că Ambasada...

Târgujienii vor finanțare pentru un centru de colectare prin aport voluntar

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat faptul...

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă balistică...

VIDEO/ Un gorjean s-a filmat în timp ce chema un urs la el: „Martinel, vino aici!”

Un bărbat din comuna Roșia de Amaradia s-a filmat...