Dăncilă discută cu liderii judeţeni despre remanierea guvernului

Una dintre temele abordate la întâlnirea informală de la Neptun între Viorica Dăncilă şi liderii judeţeni ar putea fi remanierea guvernului iar miniştrii posibil să fie vizaţi de demitere fiind Daniel Suciu, Răzvan Cuc, Bogdan Trif şi Carmen Dan au declarat surse din PSD.

Mai mult chiar, vor fi discutate şi cele două funcţii de vicepremier, cea ocupată de Viorel Ştefan, care urmează să înceapă de la 1 iulie mandatul de membru al Curţii de Conturi a Uniunii Europene şi cea de vicepremier pentru parteneriate strategice, deţinută interimar de Ana Birchall, potrivit Mediafax.

De asemenea, referitor la postul ocupat interimar de Birchall, chiar dacă nu au fost încă discuţii în coaliţie, PSD ar vrea să propună ALDE o rocadă, în sensul ca Ministerul de Externe să treacă la PSD, iar ALDE să primească la schimb funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice.

Remanierea ar urma să fie făcut după Congresul extraordinar din 29 iunie, unele voci din PSD susţinând că o perioadă bună ar fi în luna septembrie, deoarece în curând se încheie sesiunea parlamentară şi vine perioada vacanţei de vară.

Populare

Recomandări

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 28.11 – 04.12.2022 – OLT

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...