joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ploile continuă să facă ravagii în țară

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunțat că, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate intervenţii din cauza inundaţiilor după furtuni în 21 localităţi din judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Caraş-Severin, Constanţa, Gorj, Harghita, Iaşi, Mureş, Neamţ, Sălaj, Satu Mare, Tulcea şi Vâlcea.

Potrivit reprezentanților IGSU, cinci case, 37 beciuri şi peste 80 de anexe  au fost inundate iar din cauza vântului puternic 4 acoperişuri au fost desprinse de pe clădiri, iar 6 copaci au fost doborâţi pe carosabil, fiind avariate 18 autoturisme.

De asemenea, IGSU a dislocat în sprijinul pompierilor de la ISU Neamţ mai multe echipaje din judeţele Iaşi, Suceava şi Vaslui, iar joi dimineaţa, salvatorii din judeţul Neamţ acţionează cu motopompele pentru evacuarea apei din gospodării şi pentru evaluarea situaţiei produse în urma viiturilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma instituirii codurilor portocalii şi roşii de meteorologi şi hidrologi, unităţile IGSU au transmis 26 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, care au vizat măsuri preventive pentru localităţi din judeţele Alba, Arad, Bacău, Maramureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj şi Tulcea.

Pentru evitarea producerii unor situaţii de urgenţă, IGSU recomandă cetăţenilor ca dacă este vânt puternic şi căderi de grindină, să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de aceste fenomene periculoase, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Politica