vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Angajații din spitale, plătiți în funcție de performanță

Angajații din spitale ar urma să fie plătiți în funcție de performanță, după ce Ministerul Sănătății va elabora un regulament ce va include indicatori în funcție de care să se facă plata personalului. 

Potrivit Hotnews, regulamentul ar putea deveni realitate la finalul acestui an, deoarece sunt necesare consultări ample și publicarea lui în dezbatere publică.

Ministrul Sănătății a subliniat că noul regulament nu va aduce scăderi de salarii, însă „nu este normal ca un medic care face 5 operații să primească același salariu ca unul care face 30 de operații”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul spune că a decis să elaboreze un astfel de regulament la nivelul Ministerului Sănătății, cu obligativitate de aplicare în spitale, în condițiile în care „fiecare spital putea să facă acest lucru, dar nu au făcut-o din cauză că managerilor le este teamă să ia asemenea măsuri. De aceea o fac eu la nivelul ministerului, ca regulament de organizare și funcționare, pentru că managerii nu au curaj.”

Întrebată dacă noul regulament ar putea aduce și scăderi de salarii în cazul medicilor care au mai puțină activitate sau pacienți, Sorina Pintea a negat categoric: „Nici vorbă, salariile nu scad, nu au cum să scadă, nici vorbă.”

Politica