Proxeneţi arestaţi în urma unei acţiuni a BCCO Craiova şi Europol

Mai mulţi bărbaţi sunt supectaţi că ar fi racolat și transportat în Franța tinere, pe care le-ar fi determinat să practice prostituția. Între ele s-ar afla şi minore. Proxeneţii au investit banii obţinuţi de fete în bunuri mobile și imobile. Gruparea acţiona din 2015.

Săptămâna trecută, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în judeţul Dolj, la membrii grupării.

În urma percheziţiilor, efectuate în localitatea Urzicuţa, au fost indisponibilizate trei autoturisme, bani, un laptop, o tabletă, telefoane mobile, cartele telefonice, bijuterii din aur, o unitate DVR şi mai multe înscrisuri.

La activităţi au participat și reprezentanți ai autorităților judiciare din Franța, precum și un reprezentant al echipei mobile din cadrul Europol, întrucât activitatea membrilor grupului infracțional organizat face și obiectul unui dosar penal instrumentat în acest stat, fiind inițiat un JIT (Joint Investigation Team).

În același timp, autoritățile judiciare din Franța au pus în executare șapte mandate de percheziție domiciliară, în localităţile Rennes şi Nantes, vizând alte nouă persoane.

În urma perchezițiilor din România, poliţiştii au depistat și condus la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova trei persoane, în vederea audierii și continuării cercetărilor”, arată IPJ Dolj.

Autorităţile judiciare franceze au emis apoi mandate europene de arestare preventivă pe numele a şase persoane. Trei dintre ele au fost depistate pe teritoriul României, una pe teritoriul Italiei şi una pe teritoriul Germaniei.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română, iar la activități au mai participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova”, mai menţionează IPJ Dolj.

Recomandări

CJ Mehedinți va asigura hrana sportivilor de aur de la CSS Orșova

România a încheiat Campionatele Europene de Canotaj de la...

Vâlcea. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului...

Dolj. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului...