vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Copiii nu sunt de vânzare! Miting de Rusalii

Copiii nu sunt de vânzare”, “Sorina e colega mea şi nu vreau nici eu să plece în America” sunt câteva dintre mesajele afişate în duminica de Rusalii pe stadionul din Baia de Aramă. Aproximativ 300 de oameni au luat parte la un miting de solidaritate cu o familie a cărei fetiţă, pe care o creştea de 7 ani, a fost dată spre adopţie în Statele Unite ale Americii.

Oamenii susțin familia Şărămăt, care încearcă de ani buni să o adopte pe Sorina, fetiţa pe care a luat-o în plasament şi fără care a rămas, după ce autoritățile au făcut procedura de adopție internațională, fără a o înştiința, deşi avea prioritate, scrie presafărăstăpâni.ro. Ei acuză reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Mehedinți, că au comis mai multe abuzuri, în acest caz, mai arată sursa citată.

Mitingul a fost organizat pe facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Facem apel la instituțiile statului să trateze problema cu seriozitate, să elucideze misterul și, nu în ultimul rând, ilegalitățile din acest caz! Solicităm public Ambasadei SUA să intervină în mod direct, cei care vor să adopte fiind cetățeni americani. Mai mult decât atât, la mijloc este vorba de o copilă, de numai ce este deja traumatizată”, au precizat organizatorii.

Fetiţa care acum 8 ani nu vrea să plece de la familia care a crescut-o.

Sursa foto: presafarastapani.ro

Politica