sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

17 căruţe pe platforma RAT

17 căruţe se află pe platforma RAT Craiova, acolo unde sunt duse şi maşinile ridicate de pe străzile Craiovei. Proprietarii care le vor înapoi trebuie să plătească 150 lei, pentru fiecare căruţă.

Vehiculele au fost ridicate în urma unei acţiuni a Poliţiei Locale Craiova.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, împreună cu funcționari ai Societății RAT Craiova, au organizat în perioada 10 – 13 iunie 2019 mai multe acțiuni punctuale, în zona intrărilor în municipiul Craiova, având ca obiect depistarea vehiculelor cu tracțiune animală care se deplasează pe raza municipiului Craiova, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, precum și identificarea și sancționarea proprietarilor / utilizatorilor acestora.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest sens, au fost depistate 26 vehicule cu tracțiune animală ce se deplasau în municipiul Craiova cu încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2002 actualizată privind circulația pe drumurile publice și ale Hotărârii Consiliului Local nr. 319/2009 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, modificată și completată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 233/2015, fiind aplicate un număr de 26 sancțiuni contravenționale pentru proprietarii / utilizatorii acestora, în valoare totală de 13.000 lei. De asemenea, pentru un număr de 17 vehicule cu tracțiune animală s-a dispus și măsura tehnico – administrativă de ridicare a acestora, procedură îndeplinită de angajații Societății RAT Craiova. Vehiculele cu tracțiune animală au fost transportate și depozitate pe platforma special amenajată din cadrul RAT Craiova, de unde pot fi ridicate de către proprietari, în condițiile stabilite prin Regulament, în schimbul achitării unei taxe de 150 lei”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale Craiova.

Pentru celelalte 9, proprietarii au arătat documente de înregistrare a căruţelor, aceştia fiind totuşi amendaţi pentru că circulau cu ele pe drumurile publice.

Menționăm că Poliția Locală a Municipiului Craiova (prin intermediul polițiștilor locali cu atribuții în domeniul circulației) este singura instituție din țară care, pe lângă sancțiunea principală de aplicare a amenzii, dispune și măsura tehnico-administrativă de ridicare a vehiculelor cu tracțiune animală, urmare cadrului legal adoptat de autoritatea locală la propunerea și în urma demersurilor exercitate de Poliției Locală”, se mai arată în comunicatul menţionat.

Politica