vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD umblă la statutul partidului pentru alegerea preşedintelui

Social democraţii reuniţi în şedinţa CEx vor decide asupra modificărilor ce trebuie făcute asupra statutului, unul dintre articolele schimbate fiind cel care face referire la alegerea preşedintelui formaţiunii, a anunţat Rodica Nassar, secretar general PSD, scrie Mediafax.

Potrivit acesteia, PSD caută o soluţie pentru ca cei care vor candideze şi sunt membri cunoscuţi de partid să poată intra în competiţia internă pentru funcţii de conducere, au adăugat sursele menţionate.

Prin urmare, PSD vrea să elimine riscul de a avea foarte mulţi candidaţi, pentru a îi scoate din calcul „pe cei care vin pentru circ”, au precizat surse din partid.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, în ceea ce priveşte ponderea de reprezentare a delegaţiilor, este posibil să fie luate în calcul rezultatele la alegerile europarlamentare, însă şi mărimea judeţelor. De exemplu, într-o filială PSD care a obţinut un scor bun la alegerile pentru PEva fi luat în considerare şi numărul de alegători din judeţul respectiv, iar numărul delegaţiilor prezenţi la Congres va varia în funcţie de aceste două criterii.

Referitor la candidaţii pentru conducerea partidului, aceştia vor trebui să aibă susţinerea organizaţiei din care provin, după cum este prevăzut şi în statut, au precizat sursele menţionate. Pe de altă parte, în PSD nu s-a discutat despre un criteriu de integritate pe care ar trebui să îl îndeplinească social-democraţii care se înscriu în competiţia internă pentru funcţiile de conducere ale formaţiunii.

Politica